Càritas Diocesana instal·la nous contenidors de recollida de roba usada a Tortosa

La roba lliurada seguirà arribant al rober de Càritas i els excedents aniran a la planta de Roba Amiga de San Esteve Sesrovires

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, mirant el funcionament d'un dels nous contenidors de roba usada de Càritas
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, mirant el funcionament d'un dels nous contenidors de roba usada de Càritas | Anna Ferràs / ACN
ACN
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:56h
Càritas Diocesana de Tortosa ha instal·lat nous contenidors de recollida de roba usada a Tortosa. En concret en té instal·lats vuit a la ciutat i arriba gairebé a una vintena comptant els d'altres municipis del territori. Des del mes de setembre s'han recollit vuit tones de roba només a la capital ebrenca. D'esta, s'abastirà el rober de Càritas a la ciutat i els excedents es traslladaran a la planta de tractament tèxtil de Roba Amiga, a Sant Esteve Sesrovires on es fa el triatge de la roba que es pot distribuir, la que s'envia a altres països i la que es recicla per fer matèria prima. El projecte dona feina a setze persones amb dificultats d'inserció laboral a l'Ebre i Tarragona i en la planta de triatge també hi treballen més de 150 empleats.

L'ampliació del nombre de contenidors de roba usada instal·lats a Tortosa respon al nou conveni signat entre Càritas Diocesana i la Fundació Formació i Treball que gestiona diferents plantes de triatge tèxtil a Barcelona i Tarragona. D'esta manera com ha apuntat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el projecte servei per abastir de roba als ciutadans amb necessitats i també per impulsar la inserció laboral. 

Els excedents de roba que no necessite Càritas de Tortosa s'enviaran a la planta tèxtil que la fundació té a Sant Esteve Sesrovires i on s'oferixen gairebé 170 llocs de treball –durant el 2016 Formació i Treball va fer 260 contractes-. "Hem de saber que fem possible que persones que tindrien dificultats d'inserir-se laboralment, ho poden fer i hi contribuïm. Tan de bo s'haja de fer ampliació i recollim molts quilos de roba", ha apuntat Bel. 

Com ha apuntat Agustí Adell, secretari general de Càritas de Tortosa, s'ajuda les persones a sortir de situacions de vulnerabilitat i també al medi ambient. "Ajudem a la gent a vehicular la roba que és un residu, per reaprofitar-la i reciclar-la", ha explicat. De fet, com ha detallat i Marina Arnau, directora de la Fundació Formació i Treball a l'Ebre i Tarragona, gairebé el 50% de la roba que els arriba a la planta tèxtil s'exporta a països "amb menys indústria tèxtil desenvolupada", un 35% es recicla per tornar a fer matèria prima, un 7-8% no es pot utilitzar i la resta es recupera per a les botigues de Roba Amiga i els robers de Càritas. 

Als contenidors es pot porta tots tipus de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de al llar. Tot i que es fa una revisió setmanal de l'estat, a l'exterior dels contenidors s'ha inscrit el número de telèfon on la ciutadania pot avisar si es troba ple o si patix algun acte vandàlic.