L'excoordinadora de l'ANC a l'Ebre, Irene Fornós, s'incorpora a la llista d'ERC al Parlament

Lluís Salvadó, pel Montsià, i Fornós, pel Baix Ebre, estaran inclosos en els cinc primers llocs de la llista de la demarcació de Tarragona

Alfons Montserrat, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, i Maria Jesús Viña, presidenta de la Secció Local del partit a Tortosa, han presentat aquest matí Irene Fornós com a candidata independent de les Terres de l’Ebre a les llistes del Parlament de Catalunya
Alfons Montserrat, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, i Maria Jesús Viña, presidenta de la Secció Local del partit a Tortosa, han presentat aquest matí Irene Fornós com a candidata independent de les Terres de l’Ebre a les llistes del Parlament de Catalunya | Cedida
Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat el 16 de novembre a les 14:24h
Esquerra Republicana ha incorporat l’excoordinadora de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, a la llista del Parlament de Catalunya com a candidata independent de les Terres de l’Ebre. Alfons Montserrat, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, i Maria Jesús Viña, presidenta de la Secció Local del partit a Tortosa, han presentat este dimecres al matí la candidatura de Fornós.
 
Montserrat ha destacat que "Esquerra Republicana hem obert la llista a independents que no són militants amb l’objectiu de sumar el màxim de gent, fet que no és nou i que ja vam fer amb el senador Miquel Aubà". A més, ha destacat com a novetat que "esta serà una candidatura cremallera, amb plena igualtat entre homes i dones", que aniran en ordre correlatiu home-dona-home-dona.
 
El president republicà ha explicat que, després d’haver escollit la setmana passada els candidats d’Esquerra Republicana, el partit va oferir a Irene Fornós incorporar-se a la candidatura com a independent des de la plataforma Catalunya Sí.
 
Maria Jesús Viña ha destacat que des d’Esquerra Tortosa fa temps que es tenien vincles de col·laboració, arran de la seua implicació amb l’Assemblea i la resta del teixit social i associatiu de la ciutat. "Que la diputada que puga acompanyar Salvadó al Parlament siga una tortosina de Bítem ens fa sentir molts satisfets i ens permet poder obrir-nos a persones independents amb les quals compartir projectes i captar amb més amplitud les inquietuds de la gent", ha dit Viña.
 
Fornós, després d’agrair a Esquerra la confiança i invitació a sumar-se a la llista electoral, ha afirmat que s'està "vivint un moment complicat i difícil, amb gent a la presó, l’aplicació de l’article 155 i unes institucions intervingudes; per tant, quan se’ns demana si ens volem sumar a una candidatura per la República, hem de ser conscients que no només el país està tocat, sinó que els partits també necessiten el nostre suport i, per tant, hem de decidir des del compromís i la responsabilitat fer un pas més’.
 
Irene Fornós ha mantingut una gran implicació en els moviments socials i de defensa del territori. A banda del seu lloc com a coordinadora a l’ANC, actualment és coordinadora de Casa Nostra Casa Vostra a les Terres de l’Ebre. Ha estudiat dret a la Universitat de Barcelona i treballa al departament comercial de Montepio Conductors de Tortosa.