El Consell Comarcal del Montsià donarà faena a quatre joves amb el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil

El SOC ha atorgat una subvenció de 44.000 euros al Consell per contractar estes persones amb contractes de treball en pràctiques durant sis mesos a jornada completa

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:43h
Consell Comarcal del Montsià.
Consell Comarcal del Montsià. | Google Streetview
El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al Consell Comarcal del Montsià una subvenció de 44.000 euros per a la contractació de quatre persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil amb un contracte de treball en pràctiques per un període de sis mesos a jornada completa. La subvenció atorgada és elegible en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020, del Fons Social Europeu dins de l’Objectiu Temàtic 8, l’Eix Prioritari 5, la Prioritat d’Inversió 8.2, la mesura 8.2.4.2 i la categoria d’intervenció 103 amb un cofinançament del 91,89%.
 
Amb la introducció de la Garantia Juvenil en el marc de la Unió Europea, es reconeix la problemàtica de l’atur entre les persones joves com un factor de risc per al conjunt dels països i la necessitat de prendre mesures específiques al fràgil mercat laboral dels joves. Un mercat de treball caracteritzat per xifres d’atur que dupliquen a les dels adults i que, a més, reflecteixen un problema major que és de la subocupació i la pobresa.
 
En este context, molts joves es veuen abocats a trobar dificultats a l’accés del mercat laboral, especialment aquells entre els 16 i els 24 anys, que intenten entrar per primera vegada al mateix i patixen transicions llargues de l’escola al treball que els indueix al desànim i la inactivitat. “Estem molt satisfets d’haver rebut aquests ajuts i poder, així, contractar joves en diferents àrees segons les seues formacions. Esperem que gaudisquen de l’experiència i que els siga de molta utilitat”, afirma Francesc J, Miró, President del Consell Comarcal.
 
El Programa d’Experiències Professionals per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya (JENP 2017) és d’acord a la Resolució TSF/1779/2017, de 13 de juliol, d’acord amb l’Ordre TSF/213/2016, d’1 d’agost, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de la Garantia Juvenil a Catalunya.
 
Durant els propers dies el Consell Comarcal del Montsià publicarà al tauler de la seu electrònica del web www.montsia.cat les bases reguladores del procés selectiu i les persones joves interessades s’hauran d’adreçar a l’Oficina de Treball de la Generalitat al Montsià per postular la seva candidatura.