Germà Bel renuncia a ser diputat després del 21-D

L'economista de les Cases d'Alcanar va ser cap de llista de JxSí a la demarcació de Tarragona en els passats comicis

Germà Bel
Germà Bel | Adrià Costa
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:22h
El que va ser cap de llista de JxSí en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015, l’economista de les Cases d’Alcanar Germà Bel, no repetirà a les llistes.

Bel ho va anunciar este dilluns en una publicació al seu perfil de Facebook, després de constatar-se que els partits sobiranistes no concorreran junts en una llista unitària.

En la mateixa publicació, Bel fa un repàs del seu exercici com a diputat en els dos darrers anys i també ‘passa comptes’ quant als ingressos econòmics que ha percebut pel seu treball al Parlament. Així, segons exposa, no ha cobrat un sol euro en concepte de remuneracions, mentre que en concepte d’indemnitzacions per despeses ha percebut 30.336,53 euros entre l’octubre de 2015 i fins al darrer mes.

Així mateix, Bel ha intervingut en 27 ocasions al Parlament en debats, votacions i presentacions de mocions referents a la simbologia franquista en espais públics, el corredor del Mediterrani, BCN World, els Jocs del Mediterrani, el projecte Castor o el cas Palau, entre d’altres.

Bel ha format part de la Comissió de Peticions, la Comissió d'Igualtat de les Persones, la Comissió de Justícia, la Comissió d'Afers Socials i Famílies, la Comissió d'Economia i Hisenda, la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat i ha estat ponent del projecte de llei de mesures urgents en matèria de contractació pública.

A més de Bel, un altre dels independents il·lustres de la llista de JxSí que també ha anunciat que no repetirà és el cantautor Lluís Llach.