L'exregidor d'Unió a Tortosa Joan Caballol, número 3 a la llista del PSC per Tarragona

La primera ebrenca socialista a les llistes és Bibiana Porres, al número 4

Caballol va rebre al 2008 de mans del president Montilla un dels Guardons del Turisme per a l'Agència de Viatges Dertotravel.
Caballol va rebre al 2008 de mans del president Montilla un dels Guardons del Turisme per a l'Agència de Viatges Dertotravel. | Gencat
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:41h
L’exdirigent d’Unió i regidor de Tortosa Joan Caballol serà el número 3 a les llistes del PSC per la demarcació de Tarragona. El pacte entre el PSC i Units per Avançar (la formació promoguda per antics càrrecs de l’extinta Unió Democràtica) per concórrer junts a les eleccions del 21 de Desembre ha provocat esta estranya combinació i relega fins al quart lloc de la llista el primer component de la Federació del PSC a les Terres de l’Ebre, que serà Bibiana Porres.

Caballol, actualment membre d'Units per Avançar, va ocupar la cartera de Cultura a l’Ajuntament de Tortosa fins al 2011. Al juliol de 2015, després de la fugida d’un nombrós grup de militants d’Unió cap a Demòcrates de Catalunya, Caballol va entrar a formar part de l'executiva intercomarcal d’Unió a les Terres de l'Ebre.

Rosa Maria Ibarra serà qui encapçalarà la llista del PSC a Tarragona de cara a les eleccions. El partit ha decidit que fos la vallenca la número 1 i el cambrilenc Carles Castillo que fos el segon. En esta ocasió els dos polítics han intercanviat papers, ja que Castillo era el referent al Parlament per Tarragona.

La llista tarragonina la tanca simbòlicament el batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a la posició 18. I trobem el primer secretari de la Federació del PSC a les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega, en el número 7.
 

Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo en una roda de premsa Foto: ACN


Per altra banda, el PSC ha incorporat a les seves llistes per als comicis del 21-D dirigents de les principals entitats no sobiranistes. El Consell Nacional del PSC ha aprovat este divendres les candidatures per a les eleccions que en el cas de Barcelona incorporen el vicepresident de SCC, Alex Ramos; el president de Tercera Via, Mario Romeo; i Carme Valls, Beatriz Silva i Victòria Camps de Federalistes d'Esquerres.

Tots ells ocupen llocs simbòlics tancant la llista per Barcelona, juntament amb l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu que ocupa el número 83 i l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo que la tanca al 85.

D'altra banda, l'aliança amb Units per Avançar incorpora Ramón Espadaler en el número tres de Barcelona, Montserrat Surroca en segona posició a Girona, David Pampuls en el número tres per Lleida i Joan Caballol també com a tercer per Tarragona. Rafel Bruguera repeteix com a candidat a Girona, Òscar Ordeig a Lleida i Rosa Maria Ibarra a Tarragona.

Pel que fa a la llista per Barcelona, Iceta l'encapçala seguit de la fins ara portaveu parlamentària Eva Granados, Ramón Espadaler al número tres i la independent Beatriz Silva al quart lloc. La completen fins al desè lloc Ferran Pedret, Alícia Romero, Jordi Terrades, Assumpta Escarp, David Pérez i Esther Niubó .

Esta és la llista del PSC per Tarragona:

1. Rosa M. Ibarra Ollé
2. Carlos Castillo Rosique
3. Joan Caballol
4. Bibiana Porres Carranza
5. Andreu Martín Martínez
6. Rocio León Aller
7. Manel de la Vega Carrera
8. M. Jesús Sánchez Soldevila
9. Eloi Menasanch Sevil
10. Laura Vidal García
11. Christian Martínez Rodríguez
12. Dolors Gurrera Romo
13. Alfons García Rodríguez
14. Dolors Bel Guerrero
15. Ander Mikel Basterrechea Aranguren
16. Ambiorix de Jesús Rivera Rodríguez
17. Meritxell Cano Bravo
18. Josep Félix Ballesteros Casanova

Suplents
1. Lucía López Cerdan
2. Lucio Moreno Fernández