La pressió de la caverna mediàtica obliga a retirar una maqueta de «clicks» a Amposta

El diorama, que forma part de l'Expoclick d'Amposta, representava una manifestació per l'alliberament dels presos polítics | Segons l'alcalde, que va animar l'organització a mantenir-la, la maqueta no incompleix cap normativa

Una maqueta que representa una manifestació contra els empresonaments a Expoclick Amposta
Una maqueta que representa una manifestació contra els empresonaments a Expoclick Amposta | Aj. d'Amposta
ACN / Redacció
12 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:53h
ExpoClick Amposta ha retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l'ANC i Òmnium. La decisió l'ha pres Somosclicks, organitzadors de l'esdeveniment, després que el diorama haja generat polèmica a les xarxes socials i alguns mitjans digitals de la caverna espanyola se n'hagen fet ressò i vegen "adoctrinament" en la composició. 

Segons l'alcalde, Adam Tomàs, als organitzadors "els va fer temor" i, després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. Això, tot i que, segons l'alcalde, no incompleix cap normativa de Playmobil i el consistori els va donar suport perquè la mantinguessen, si així ho volien. 

Tomàs ha explicat a l'ACN que el consistori es planteja querellar-se contra alguns dels mitjans per unes notícies publicades sobre l'assumpte que considera "tergiversades i surrealistes". Entre ells, libertad digital, que parla de "la obsesión nacionalista por adoctrinar a los niños" o El español, que afirma que l'exposició representa "un capítulo más del adoctrinamiento independentista de los más pequeños".

L'alcalde ha explicat que divendres a la nit la pàgina de Facebook d'Expoclick, on es van publicar les fotografies amb els 26 diorames exposats al Pavelló Firal, i on també hi apareixia el de la manifestació, va començar a rebre "atacs". "Hi havia qui deia que també sortien estelades, però només hi ha els "clicks" amb la policia davant, un parc de bombers i banderoles manifestant la llibertat dels presos polítics", ha explicat Tomàs, que diu que els usuaris comentaven que era "vergonyós" que es mostrés una composició així "en una fira per a xiquets".

En esta línia, l'alcalde recorda que els diorames són per a adults i que també els creen adults, que se centren en temes diversos per muntar estes maquetes, des d'esdeveniments històrics fins a temes d'actualitat.

Davant les crítiques, la junta de Somosclicks es va reunir i va decidir treure de l'exposició el diorama després de "reunir-se amb expositors i venedors que vénen de Madrid", segons Tomàs, que ha assenyalat que el consistori va insistir que per l'Ajuntament "no ho traguessen, que esta era una polèmica molt esbiaixada".
 

Una maqueta que representa una manifestació contra els empresonaments a Expoclick Amposta Foto: Aj. d'Amposta