La Generalitat destina mig milió d'euros de l'impost turístic a projectes de foment del turisme a les Terres de l'Ebre

Se subvencionaran actuacions de foment territorial del turisme a Amposta i les obres de millora de l’accessibilitat del Passeig de l' Ebre i l'embarcador a Móra d’Ebre

Imatge de l'embarcador a Móra d’Ebre
Imatge de l'embarcador a Móra d’Ebre | Google Street View
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:56h
La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, destina 560.931,83 euros a projectes de foment territorial del turisme a les Terres de l’Ebre. Ests diners —obtinguts de la recaptació de l’impost sobre estades en establiments turístics (IEET)— serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres.
 
A les Terres de l’Ebre, s’ha concedit una subvenció de 350.000 euros a l’ajuntament d’Amposta per a l’impuls de diferents actuacions de foment territorial del turisme, i un ajut de 210.931,83 euros al consistori de Móra d’Ebre per a les obres de millora de l’accessibilitat del Passeig de l' Ebre i l'embarcador del municipi.
 
A nivell estatal, la Generalitat ha concedit enguany 3 milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Els 11 projectes subvencions aquest 2017.
   
Este 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost del que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya. Cedir als municipis el 50% de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) ha suposat afeblir la capacitat d’inversió del Govern per a les polítiques que contribuixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.
 
L’objectiu d’estos ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes milloren la seua competitivitat. De la mateixa manera, esta línia d’ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.
 
Enguany, estes subvencions es regeixen per l’ordre EMC/93/2017, de 18 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme, així com per la resolució EMC/1265/2017, de 31 de maig, de publicació de la convocatòria de l'any 2017.