Òmnium Terres de l'Ebre declara desert el premi Grifonet en solidaritat amb els Jordis

L'entitat argumenta que guarda la celebració per "lluitar per la llibertat dels innocents empresonats i per la llibertat del poble sencer"

Imatge del trofeu amb el llaç de solidaritat amb els Jordis i els membres del govern cessat
Imatge del trofeu amb el llaç de solidaritat amb els Jordis i els membres del govern cessat | Cedida
Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:22h
La Junta Territorial d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre ha declarat desert el premi Grifonet en solidaritat amb el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart, actualment empresonats. Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre des de fa  6 anys atorga el premi Grifonet a una persona de les nostres comarques per la seua trajectòria professional i personal en la defensa dels objectius de l’entitat: la llengua, la cultura, el país i la cohesió social.

“Per a nosaltres, el premi Grifonet és un acte d'agraïment, el reconeixement a una trajectòria de servei a la comunitat, a una vida generosa. Celebra la fidelitat al poble, celebra que els catalans ens tenim els uns altres és el reconeixement a esta generositat i alhora orgull de treballar per este gran petit país i persistir enmig de la tempesta”, expliquen des de l’entitat, tot afegint que “enguany no tenim cor per a celebrar, el guardem per a lluitar per la llibertat dels innocents empresonats i per la llibertat del poble sencer”.
 
D’esta manera, tots els membres de la Junta Territorial d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre han renunciat a lliurar l'edició d'enguany del premi Grifonet, "en mostra de rebuig de l'empresonament incondicional del nostre president, en Jordi Cuixart, del president de la nostra entitat amiga, ANC, Jordi Sánchez, i dels membres de govern legítim de Catalunya empresonats o a l'exili”.