Els ebrencs inunden els carrers de Tortosa per exigir la llibertat dels presos polítics

La marxa s’ha iniciat a la plaça Gerard Vergés i ha recorregut l’Avinguda Catalunya fins arribar a la Plaça del Carrilet

La marxa ha acabat a la Plaça del Carrilet, on Jordi Romeva, pare de Raül Romeva, ha llegit un manifest de la Taula per la Democràcia
La marxa ha acabat a la Plaça del Carrilet, on Jordi Romeva, pare de Raül Romeva, ha llegit un manifest de la Taula per la Democràcia | Elena Navarro
Elena Navarro
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:15h
Han tocat les campanes de les 12:00h i la plaça Gerard Vergés ha anat aglutinant ciutadans i senyeres i reclams per la democràcia. Este ha estat el punt d’inici de la marxa que ha tingut lloc este dimecres de vaga general a Tortosa, per reclamar la llibertat dels presos polítics i denunciar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Per primer cop després que s’inaugurés la Delegació de la Generalitat el juliol passat, la plaça s’ha llevat amb la bandera espanyola acompanyant la senyera. I, a l’hora de la convocatòria, també s’hi ha sumat la europea. Unes banderes que han conviscut amb els fanals empaperats amb pamflets que deien: “No sentes, no escoltes, no parles, no mires. S’està aplicant el 155”.

Pocs minuts després de les 12h, la multitud ha anat avançant, lenta, pel barri del Rastre -antic i mestís- fins arribar a l’Avinguda de la Generalitat, on hi estaven esperant una quinzena de tractors que han presidit la marxa. Com ja és habitual, l’assistència ha estat transversal: de nens a gent gran, funcionaris i estudiants. Entre els concentrats hi havia diferents representants polítics del territori, entre ells, Lluís Salvadó, l’exsecretari d’Hisenda de la Generalitat.
 

La marxa, que ha aglutinat més de 2.000 persones, al seu pas per l'Avinguda Catalunya Foto: Elena Navarro


La marxa, que ha aglutinat més de 2.000 persones, ha acabat a la Plaça del Carrilet, on s’han iniciat els parlaments recitant un poema de Joana Raspall. Després, Jordi Romeva, pare de Raül Romeva, un dels conseller que està actualment a la presó, ha llegit un manifest signat per la Taula de la Democràcia “en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social”.

“Denunciem que la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern no només tenen conseqüències polítiques, sinó que afecten greument la vida de les persones. És un atac directe a la democràcia”, ha llegit Romeva, qui ha acabat el manifest nombrant, gairebé clamant, els noms de tots els consellers i els líders socials empresonats, mentre els manifestants aplaudien fort. Potser este ha estat el moment més emotiu de la jornada, que ha acabat amb crits de “lliberat”, “us volem a casa” i el “Cant dels Segadors”.
 

Els manifestants concloent la jornada amb el Cant dels Segadors Foto: Elena Navarro

 

La multitud marxant per l'Avinguda de la Generalitat Foto: Elena Navarro

 

Una quinzena de tractors han encapçalat la marxa Foto: Elena Navarro