Vi i literatura es tornen a conjugar en una nova edició de la Copa de Lletres de Riba-roja

La cita riba-rojana coincidix amb l’estrena d’uns versos de Tite Peralta a Argentina, on el director d’orquestra argentí Raúl Dip ha musicat els versos del seu darrer llibre
La cita riba-rojana coincidix amb l’estrena d’uns versos de Tite Peralta a Argentina, on el director d’orquestra argentí Raúl Dip ha musicat els versos del seu darrer llibre | Cedida
Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:04h
Riba-roja d'Ebre celebra una nova edició de la Copa de Lletres, la novena d'esta cita que combina el vi i la literatura, i que se celebrarà este dissabte, 11 de novembre, a les 7 del vespre, en un acte organitzat a la segona planta de la Casa de la Vila pels riba-rojans Elena Peralta i Josep Sebastià Cid, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riba-roja d’Ebre.

Com és habitual, el Copa de Lletres inclou un tast de vins, que en esta ocasió anirà a càrrec de Vins Biopaumerà de Rasquera, un petit celler de vi ecològic de la DO Tarragona. L’acte comptarà amb diversos escriptors que llegiran les sevues obres, lectures que es combinaran amb intervencions musicals de petit format.

Pel que fa als autors convidats, enguany són la poeta mallorquina Mayte Albores, qui també posarà música a l'acte; el reusenc Rubén Heras, que ha fet de les paraules escrites la seua millor companyia (al volum Ir y volver del camí de Santiago compartix les seues impressions i vivències personals), i Sílvia Mayans, escriptora ebrenca de novel·la negra, que fa uns anys va canviar Barcelona per la Terra Alta. Tots tres parlaran de la seua obra i la seua trajectòria, a banda de llegir fragments dels seus escrits.

Una cita literària ebrenca consolidada

Tot just fa un any, la VII Copa de Lletres, va preparar una edició especial dedicada a la Guerra Civil amb la participació de la Banda de Música de Benissanet, que va afegir atractiu i va registrar rècord de públic a la societat. En esta ocasió, menys ostentosa, es preveu igualment l’assistència de públic de tota la comarca, ja que la Copa de Lletres és un esdeveniment ja consolidat: "Ve gent de Gandesa, de Tortosa, de Flix, de Móra... venen persones de tota la comarca", explica Tite Peralta, qui agraix la feina de molta gent que està darrere i sense la qual no seria possible aquesta festa del vi i les lletres: "Preparen les copes, ho posen tot a punt... gràcies a aquestes persones surt tot això", afegix.

La cita riba-rojana coincidix amb l’estrena d’uns versos de Tite Peralta a Argentina, concretament a Tucamán, on el director d’orquestra argentí Raúl Dip ha musicat els versos del seu darrer llibre: Entre las sombras de otoño.