Activada l'alerta del pla Ventcat per fortes ventades a partir del migdia

L'episodi s'allargarà fins demà

Restes d'un arbre caigut a Alcanar este cap de setmana a causa del vent.
Restes d'un arbre caigut a Alcanar este cap de setmana a causa del vent. | Cedida
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:59h
Protecció Civil ha activat este dilluns al migdia l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades a l'extrem sud i a la meitat nord del país.

Segons el Servei Meteorològic, l’episodi de vent es reforçarà a partir d'este migdia i durant la tarda i fins a esta matinada assolirà la màxima intensitat amb vents de component nord que poden superar els 90 km/h.

A partir de dimarts al matí es preveu que les fortes ventades queden restringides a l'àmbit del Pirineu, Prepirineu i les incidències siguin puntuals. El vent també bufarà durant tot l’episodi a les Terres de l’Ebre i l’Empordà.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució en la mobilitat a partir d’aquest migdia, així com en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.

Així mateix, Protecció Civil ha activat també aquest migdia la prealerta del pla Procicat per la previsió de fort onatge.

Segons el Servei Meteorològic, es preveu un episodi de maregassa per aquest dilluns i dimarts al matí, amb onades que podran superar els 2,5 metres d'altura a la Costa Brava.