Deltebre organitza tallers culinaris centrats en l’arròs al Saló del Manga de Barcelona

El xef guardonat amb una estrella Michelin, Jeroni Castell, farà una demostració de com s'elabora un arròs amb anguiles i carxofes

Imatge de la presentació de l'esdeveniment en una roda de premsa a Barcelona
Imatge de la presentació de l'esdeveniment en una roda de premsa a Barcelona | Cedida
Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:24h
L’arròs de Deltebre serà un dels protagonistes dels tallers de cuina japonesa de la 25a edició del Saló del Manga de Barcelona, que tindrà lloc de l’1 al 5 de novembre. Este dimecres tindrà lloc el primer taller de cuina a càrrec de Ladis Alcalà, xef del restaurant Mas Prades, acompanyat d’una degustació d’ostres del delta de l’Ebre.

Dijous, serà el xef guardonat amb una estrella Michelin Jeroni Castell, qui elaborarà un arròs amb anguiles i carxofes. Finalment, dissabte hi haurà dos tallers: un primer, a càrrec de Margaret Morelló, del restaurant Sushi MC, que prepararà un futomaki d’anguila fumada. I, un segon, un taller de sake produït al delta de l’Ebre de la mà de Meritxell Jardí i Humbert Conti. Més enllà de la gastronomia, també hi haurà una demostració de cantada i ballada de jotes en el mateix dia de la inauguració.

La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural del municipi, Anna Giménez, ha destacat que “el nostre objectiu és oferir al visitant del saló l’experiència paisatgística, cultural i gastronòmica del nostre municipi i seguir projectant Deltebre des de diferents àmbits”. Giménez ha subratllat que “la seua diversitat i la seua afluència de públic ens han decidit apostar per estar presents en esta edició del Saló Manga i signar un acord per establir vies de col·laboració”. Enguany el saló ha augmentat en 5.000 els metres quadrats d’exposició i també ha incrementat els dies d’obertura al públic. Les entrades per al dissabte i diumenge ja estan exhaurides.
 
La XXIII edició del Saló del Manga està patrocinada per Nintendo i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, la Fundació del Japó, el consulat del Japó, l’Ajuntament de Barcelona i el Sonar Festival.  L’esdeveniment s’ha presentat a Barcelona en una roda de premsa en la qual també han intervingut el Cònsol General del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, el president de FICOMIC, Patrici Tíxis, la directora general de FICOMIC, Meritxell Puig, i el director d’estudis de l’Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls.