infraestructura

Adjudicades les obres de millora de la C-12 entre Tortosa i Aldover

L'actuació, que permetrà millorar el ferm de la carretera i l'accés al Pla d'Illes, començarà a final d'any, tindrà un termini d'execució de quatre mesos i un pressupost de prop d'1 M€

per Redacció, Tortosa, 27 d'octubre de 2017 a les 12:35 |
Tram on s'efectuaran les obres de millora. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres d’una actuació de millora del ferm de la C-12 entre Tortosa i Aldover, per un import de 982.000 euros. Es preveu que els treballs comencen a final d’any i tinguen un termini d’execució de quatre mesos.
 

L’obra que ara s’adjudica abastarà un tram de prop de quatre quilòmetres de la C-12, entre la zona de Jesús, al municipi de Tortosa i la zona del Pla de les Illes, a l’inici del terme d’Aldover. En este àmbit de la carretera, circulen uns 7.300 vehicles diaris de mitjana, un 10% dels quals són vehicles pesants.
 
Els treballs que s’executaran consistiran principalment en el reciclat del ferm existent i l’estesa d’una nova capa d’aglomerat, amb tasques prèvies de reparació dels punts que presenten deformacions. Addicionalment, esta actuació inclou millores de la seguretat viària de la carretera; en concret, la formació d’un carril central de girs i la disposició d’un zebrejat de separació entre els sentits de circulació.
 

El tercer carril central es formarà al quilòmetre 23,2, al marge esquerre de la carretera, per tal d’accedir al vial municipal que permet arribar al Pla de les Illes. Aprofitant este nou accés, es reordenaran els accessos d'este tram de la via. La zona on es reforçarà la separació dels sentits de la circulació també és propera al Pla de les Illes i abasta una longitud de 400 metres. Es formarà una franja de 0,60 metres delimitada per línies continues i amb un zebrat interior.
 

 

Participació