La Diada i les Jornades del Llagostí de la Ràpita arriben amb sinergies turístiques i comercials

Catorze establiments, entre restaurants, muscleres i la confraria, cuinaran llagostins en la diada que tindrà lloc el 4 de novembre al pavelló firal i que encetarà les jornades, fins al 10 de desembre.

Una desena de restaurants del municipi oferiran menús especials a preus que oscil·len entre 35 i 40 euros els caps de setmana, amb ofertes especials entre setmana.
Una desena de restaurants del municipi oferiran menús especials a preus que oscil·len entre 35 i 40 euros els caps de setmana, amb ofertes especials entre setmana. | Sofia Cabanes
Redacció
27 d'octubre del 2017
Actualitzat el 28 d'octubre a les 23:18h
El llagostí torna este mes de novembre al primer lloc del pòdium culinari ebrenc en motiu de la Diada i les Jornades Gastronòmiques del Llagostí que tindran lloc a La Ràpita des del 4 de novembre al 10 de desembre.

Catorze establiments –incloent 11 restaurants, la Confraria de Pescadors i dos muscleres-, cuinaran diverses receptes per rebre els centenars de visitants que un any més s’aproparan al Pavelló Firal durant la Diada, en la qual es preveuen repartir uns 400 quilos d’un crustaci especialment valorat de la mar ebrenca. 

Enguany la Diada suma sinèrgies gastronòmiques, turístiques, amb packs especials oferts per l'Estació Nàutica, i també comercials amb la mostra que oferiran els establiments a la plaça 1 d’octubre el mateix dia 4 de novembre.

“Esta sempre ha estat una diada estrella i enguany intentem unir sinèrgies per tal de desenvolupar el seu prestigi no només en l’àmbit gastronòmic i el turístic sinó també el comercial, involucrant el Col·lectiu de Cuina, la Confraria, la Unió de Comerç Rapitenc i també l’Estació Nàutica, que oferirà també packs d’activitats de natura i turisme en un entorn privilegiat com el que tenim”, destaca la regidora de Turisme, Rosa Anglés.

La Diada tindrà lloc al Pavelló Firal a partir de les 12 hores i el preu de la degustació amb beguda serà de 5 euros. Una de les curiositats de la diada del llagostí és que s'utilitzarà material compostable per contribuir a la millora ambiental i a no generar residus. Durant l'esdeveniment, també actuarà el grup musical SOMEROCK. Este mateix dia es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Llagostí.

El Col·lectiu de Cuina de la Ràpita participa en quinze jornades gastronòmiques al llarg de l’any i la del llagostí és una de les més emblemàtiques. Fins al 10 de desembre, una desena de restaurants del municipi oferiran menús especials a preus que oscil·len entre 35 i 40 euros els caps de setmana, amb ofertes especials entre setmana.

La Confraria de Pescadors Verge del Carme ha assegurat que el producte està més que garantit per cobrir els gairebé 400 quilos que caldran per a la diada, els milers de quilos que durant totes les jornades se serviran els restaurants, i també per subministrar la demanda comercial d’aquí a final d’any. En el que portem de temporada han entrat a la llotja de la confraria rapitenca 23 tones de llagostins, de les quals 3.000 quilos este mes d’octubre, de manera que es tancarà l’exercici amb una xifra de captures d’unes 30 tones, el que equival a una temporada mitjana.

I una altra de les entitats que s’involucren és l’Estació Nàutica, que ofereix les ‘Escapades del Llagostí’, amb menús als restaurants, degustacions a les muscleres, rutes per la Mar de l’Ebre, cicloturisme i nits d’allotjament. 
 

Demostració culinària d'una de les receptes que oferiran els restaurants. Foto: Cedida