Alcanar canviarà 265 fanals del municipi per altres amb llums tipus LED

El consum de les noves lluminàries tipus LED generarà un estalvi anual de 12.000 euros |

El consistori s’ha acollit a una subvenció de 67.180 euros de la Diputació de Tarragona
El consistori s’ha acollit a una subvenció de 67.180 euros de la Diputació de Tarragona | Cedida
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 19:30h
L’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat un projecte per canviar 265 fanals del municipi equipats amb làmpades de 125W, per altres equipats amb lluminàries tipus LED, d’entre 28 i 37W de potència i llarga durada amb baix consum. En concret, es tracta de l’enllumenat de diversos carrers a la zona nord-est d’Alcanar, la zona central de les Cases i la urbanització Garbí d’Alcanar-Platja. El consum de les noves lluminàries tipus LED generarà un estalvi anual de 12.000 euros. 
 
El consistori s’ha acollit a una subvenció de 67.180 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc del Programa específic d’obres per a la millora de xarxes bàsiques municipals i del Programa de modernització d’equipaments informàtics per a garantir l’administració electrònica (PEXI).  Per la seua banda, el consistori aportarà els 2.832,12 euros, ja que el cos total del projecte és de 70.012, 12 euros.
 
L’Ajuntament destinarà este import íntegrament a  la compra del material, ja que ha optat per col·locar els aparells amb els recursos tècnics i humans propis. Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, explica que "amb estes mesures obtindrem una instal·lació d'enllumenat més eficient tant des d'un punt de vista econòmic com energètic, ja que reduïm la despesa en kW i en emissions de CO₂, sense reduir la qualitat de l'enllumenat i millorant la seguretat i el benestar de la ciutadania".
 
Este projecte forma part del pla de substitució de les velles lluminàries que el consistori està portant a terme de forma progressiva amb el propòsit d'adaptar-lo a la normativa actual. La primera actuació del pla, al març del 2017, va ser el reemplaçament de 25 punts de llum a les Cases.
 
L'Ajuntament també està adherit al nou acord marc de l'Associació Catalana de Municipis de subministrament d'energia elèctrica als ens locals de Catalunya, que permet la compra agregada d'electricitat per a aconseguir uns preus altament competitius per l'energia. A més, com a consistori adherit, obté un estalvi en els tràmits administratius.