VÍDEO | Els Agents Rurals obren dos canals per rescatar els peixos que moren en aigües estancades de Riumar

Al canal de reg de l'Aldea es prenen mostres per determinar que mata també allí els peixos

ACN
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:51h
La pujada de temperatura de l'aigua i la falta d'oxigen en una zona on l'aigua s'estanca serien les causes més probables de la mort dels peixos
La pujada de temperatura de l'aigua i la falta d'oxigen en una zona on l'aigua s'estanca serien les causes més probables de la mort dels peixos | Agents Rurals


Els Agents Rurals han detectat una alta mortalitat de peixos a la zona de la platja de Riumar, a Deltebre. La pujada de temperatura de l'aigua i la falta d'oxigen en una zona on l'aigua s'estanca serien les causes més probables de la mort dels peixos. De moment, s'han fet rescats dels peixos en esta zona i s'han obert dos canals provisionals. Els Agents Rurals han informat el Parc Natural del Delta de l'Ebre de la situació. També al canal de reg de l'Aldea s'han trobat nombrosos peixos morts. Segons fonts del Departament s'han pres mostres d'aigua i es farà la necròpsia a alguns exemplars de peix per esbrinar que ha pogut causar-los la mort.

Segons han matisat fonts d'Agricultura la situació es produir arran d'una llevantada, fa unes dues setmanes, quan es van generar basses d'aigua a zona de la platja de Riumar. Els peixos van quedar atrapats i, per la falta d'oxigen a l'aigua, van començar a morir. A petició dels Agents Rurals, el Parc Natural del Delta de l'Ebre va fer amb maquinària pròpia dues vies fins al mar perquè els peixos poguessen escapar. Dos terços dels animals van poder retornar al mar.

Per altra banda, el Departament d'Agricultura ha enviat a l'Agència Catalana de l'Aigua mostres d'aigua del canal de reg de l'Aldea i també exemplars de peixos morts per esbrinar les causes que també han pogut provocar un episodi de mortalitat en aquesta zona de la xarxa de reg.