Les imatges de Felip VI 'desapareixen' de la sala de plens de Tortosa

Segons fonts municipals, van patir un "contratemps"

En primer pla les cadires buides dels regidors socialistes, al fons, la paret de la sala de plens sense la foto oficial de Felip VI.
En primer pla les cadires buides dels regidors socialistes, al fons, la paret de la sala de plens sense la foto oficial de Felip VI. | ACN / A. Ferràs
Redacció
25 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 11:59h
Els regidors del PSC de Tortosa no van ser els únics grans absents del ple extraordinari celebrat este dimarts a la nit per votar la moció de rebuig a l’aplicació de l’art. 155 de la Constitució Espanyola a les institucions catalanes.

 Juntament amb ells –i altres regidors que van excusar la seua absència- l’altre gran absent de la nit va ser Felip VI, del qual es va retirar la fotografia oficial de la sala de plens i també el retrat ubicat al fons del saló, que immortalitzava la figura del monarca quan encara era un adolescent, vestit de caça. Fonts municipals han indicat a l’ACN que les imatges han patit “un contratemps”.

La retirada de les imatges del Borbó arriba després d’un discurs de Felip VI, el 3 d’octubre, en què va avalar la repressió policial durant la jornada del referèndum i va situar el Govern català «al marge de la democràcia».