Xavier Sabaté vol un «referèndum de la militància» del PSC per decidir si es dóna suport al 155

L'exconseller de Governació assegura que els estatuts del partit diuen que hi ha decisions d'especial transcendència que s'han de posar a consulta interna

Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:02h
Xavier Sabaté, exconseller de Governació de la Generalitat
Xavier Sabaté, exconseller de Governació de la Generalitat | ACN
L'exconseller socialista d'orígen flixanco Xavier Sabaté té molt clar què és el que hauria de fer el partit dels socialistes. L'exconseller de Governació i membre del consell nacional del PSC vol que abans de donar suport a l'aplicació del 155, la decisió se sotmeta a una consulta interna.

En una piulada, Sabaté ha recordat a Miquel Iceta, primer secretari del PSC, que els assumptes d'especial rellevància s'han de sotmetre a referèndum de la militància i li demana si "el 155 no ho és?".

Per altra banda, en unes declaracions a TV3, el socialista ha assegurat que els estatuts del partit recullen que "estes decisions d'especial transcendència" s'haurien de posar a consulta interna perquè tothom pogués opinar. L'exconseller està convençut que la majoria de socialistes catalans "estem en contra de l'aplicació de l'article 155".
 
L'anunci de l'aplicació del 155 i del suport dels socialistes, catalans i espanyols, està provocant reaccions dins del partit, com la de Núria Parlon, alcaldessa Coloma, qui va anunciat que deixava l'executiva de Pedro Sánchez perquè no avala el suport a la suspensió de l'autogovern de Catalunya. L'alcaldessa, poc abans de deixar el càrrec, va signar un manifest amb altres alcaldes catalans per demanar que el PSC es desmarque de l'aplicació del 155. Els batlles que donen suport al text són Jordi Ballart (Terrassa), Josep Mayoral (Granollers) i Ignasi Giménez (Castellar del Vallès).