​Amposta aprova una rebaixa del 10% de l’IBI urbà i rústic

En el Ple també es va mostrar la condemna unànime a la violència policial efectuada a Catalunya el passat 1 d’octubre.

façana de l'Ajuntament d'Amposta.
façana de l'Ajuntament d'Amposta. | Cedida
Redacció
19 d'octubre del 2017
Actualitzat a la 13:03h
El ple extraordinari de l'Ajuntament d'Amposta celebrat este dilluns va aprovar de manera provisional les modificacions de les Ordenances Fiscals. En concret, es van modificar 3 punts de les ordenandes, el que fa referència a l’IBI, l’ordenança de la via pública amb taules i cadires, i per últim ESARDI.

"Per complir amb els compromisos que vam adquirir quan vam entrar al govern, hem decidit rebaixar l’IBI, tant el rústic com l’urbà. Així, els baixarem els dos un 10%, a més, el rústic ja l’havíem rebaixat un altre 10% l’any passat. El 100% de la recaptació de l'IBI rústic, anirà destinat al sector agrari, i si abans es recollien 522.000 €, ara se’n recolliran 472.000. Pel que fa a l’IBI urbà, deixarem d’ingressar 650.000 €, el que suposa que passarem dels 7 milions actuals, als pocs més de 6,3 milions d’euros", exposava l'alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Pel que fa a l'ordenança de taules i cadires es passa d’un sistema de recaptació per dies, a un per mesos i anys. "Volem simplificar tot el procés administratiu, amb tràmits més senzills, fàcils i ràpids. A més també hi haurà incentius, així una persona que tingui taules i cadires tot l’any podrà veure reduït l’import fins a un 40%. Des de l’Ajuntament volem incentivar la millora de taules i cadires, amb una bonificació d’inversió en mobiliari urbà", afegia l'alcalde. 

En l'apartat de mocions es va aprovar el text presentat pel regidor de PxC, on demanava una investigació a l’empresa URBASER, per irregularitats i incompliments de contracte. German Ciscar va exposar que "aquesta empresa cobra més de 300.000 euros anuals per la neteja dels carrers, i tenim proves que no compleixen tot allò que està signat per contracte. Sabem que hi ha màquines que no es canvien amb la rapidesa pactada o baixes de personal que no se substitueixen. Tots aquests fets fan que Amposta estigui bruta i no és per incivisme sinó per falta de neteja". La moció es va aprovar amb l’abstenció de Rosita Pertegaz, i el vot a favor del PSC, CiU i EA-AM.

EA-AM va presentar una moció de Condemna de la violència i Repressió efectuada per part de la Policia l’1 d’Octubre a Catalunya. La moció va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics.