L'Ajuntament de la Ràpita bateja la plaça annexa al Pavelló Firal com a «Plaça 1 d'Octubre»

És el lloc on es va produir la càrrega policial durant la jornada de referèndum d'independència

Este dilluns, la Junta de Portaveu del consistori ho va acordar per unanimitat.
Este dilluns, la Junta de Portaveu del consistori ho va acordar per unanimitat. | Cedida
Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:26h
L’Ajuntament de La Ràpita posarà el nom de ‘Plaça 1 d’octubre’ a la que hi ha annexa al Pavelló Firal on es va produir la brutal càrrega policial durant el referèndum per la independència de Catalunya. Este dilluns, la Junta de Portaveu del consistori ho va acordar per unanimitat. 

Així, “Plaça 1 d’octubre” serà la denominació que portarà just el lloc on, pocs minuts després de les 9 del passat diumenge 1 d’octubre, va irrompre una nombrosa comitiva d’agents antiavalots de la Guàrdia Civil que, amb la intenció de requisar les urnes on els votants havien començat a participar en el referèndum, van emprendre a cops de porra, de manera indiscriminada, les persones que pretenien exercir el seu dret a vot, i que van suportar l’embit policial de forma pacífica. 

Més de 80 lesionats va ser el fatídic balanç d’aquella jornada. L’Ajuntament va posar a la seua disposició un servei d’assessorament jurídic per saber quines accions poden emprendre els afectats. Este servei  s'oferix de manera gratuïta gràcies a la col·laboració voluntària d'un col·lectiu d'advocats. El Consistori també coordina un servei d'atenció per als ciutadans que necessiten ajut psicològic arran de la càrrega policial patida l'1-O. Qui ho precisi s'ha de dirigir al seu metge de capçalera, i el CAP de la Ràpita juntament amb la Fundació Pere Mata de les Terres de l'Ebre prestaran el servei necessari.