Metges de família de tot Catalunya celebraran a l'Ampolla el seu congrés anual

L'esdeveniment se celebra sota el lema ‘Més salut a la comunitat….protegim l’atenció primària’

Redacció
17 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:45h
Dues pacients a la consulta d'un CAP.
Dues pacients a la consulta d'un CAP. | ACN
L’Ampolla acollirà els propers 26 i 27 d’octubre El XXVI Congrés d’Atenció Primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) , un esdeveniment que reunia a la població del Baix Ebre metges de Família de tot Catalunya.
 
El congrés, que du per títol ‘Més salut a la comunitat….protegim l’atenció primària’,  ,“vol posar en solfa la gran fortalesa de la medicina de família que és estar al costat de la persona, ocupant-se de promoure, prevenir i cuidar de la seua salut i de la comunitat. Per això, en este congrés ens centrarem en els aspectes més comunitaris de la nostra tasca”, ha explicat la presidenta del comitè organitzador, la Dra. Rosa Ripollés, del CAP El Temple de l’ICS.

El XXVI Congrés de la CAMFiC comptarà amb taules de debat al llarg dels dos dies on es tractaran entre d’altres temes: el passat, present i futur de la MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica), el risc cardiovascular des de diferents punts de mira , la medicina rural, la sexualitat en grup,  o com deixar decidir al malalt sobre la seua patologia.

La trobada de l’Ampolla també té un conjunt d’activitats obertes a la gent del carrer com: la conferència inaugural a càrrec de la Dra. Joima Panisello, que és especialista en endocrinologia i nutrició i que tractarà sobre la saviesa dels nostres avis i àvies, o dos tallers com són: el de marxa nòrdica (per aprendre a recuperar la postura natural del cos) i el del cistell de la compra (per prendre consciència real sobre els hàbits de compra més habituals que determinen després quina és la nostra alimentació), i finalment, una taula rodona de debat sobre les síndromes de sensibilització central, on es parlarà sobre fibromialgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària és la societat científica que agrupa els metges de família catalans, fundada el 1983.  Actualment compta amb més de 4.300 socis.