mobilitat

Alcanar posa en marxa mesures per aconseguir una mobilitat més segura a la zona escolar

La principal actuació és la restricció del trànsit d’un tram de l'avinguda Constitució i el carrer Joan Maragall, durant 30 minuts i en els horaris d’entrada i sortida dels centres

per Redacció, Alcanar, 16 d'octubre de 2017 a les 18:14 |
Acte de presentació de les accions portades a terme pel Consistori per millorar l'accés i la seguretat de l'alumnat en matèria de mobilitat. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este matí ha tingut lloc, davant de l’Escola Joan Baptista Serra, l'acte de presentació de les accions portades a terme pel consistori per millorar l'accés i la seguretat de l'alumnat a les hores d'entrada i sortida dels centres educatius. Avui mateix han entrat en vigor les mesures implantades per a millorar la mobilitat a la zona. La principal actuació és la restricció del trànsit d’un tram de l'avinguda Constitució i el carrer Joan Maragall, durant 30 minuts i en els horaris d’entrada i sortida dels centres. Esta restricció estarà vigent durant el curs escolar, però està subjecta a les modificacions de l’horari lectiu.

Per a garantir la mobilitat dels vehicles, s'han fet accions complementàries, com l'habilitació de pàrquings públics gratuïts en diferents indrets pròxims a la zona escolar, el trasllat de la parada d’autobús de l’Institut Sòl de Riu a la ronda de circumval·lació i la prohibició permanent d’aparcament de vehicles pesants a la ronda de circumval·lació en el tram de la zona escolar.


Igualment, s'han mantingut contactes amb els cossos de seguretat i emergència, així com els serveis de recollida selectiva per a facilitar la coordinació i el treball conjunt.

“La satisfacció pels resultats d’esta actuació impulsada per la Regidoria d’Ensenyament de l'Ajuntament d'Alcanar és màxima i, així ho han demostrat, en les seues intervencions, els alumnes, la comunitat educativa, les associacions de mares i pares d’alumnes i els representants del consistori”, segons exposa el Consistori en una nota de premsa.

Durant l’acte, els estudiants de 6è de primària  han llegit un manifest sobre els impactes ambientals del transport i sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana que evite els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe, mentre que els xiquets i xiquetes de la llar d’infants han lluït la pancarta, que han creat per a l’ocasió,  “caminem segurs”.

També s’ha fet lliurament, als cossos de seguretat i emergències, així com a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, d'una clau de les pilones que evitaran la circulació del trànsit rodat en aquesta zona en els horaris d’entrada i sortida dels alumnes.


Carme Navarro, regidora de l'àrea, afirma que "avui és un dia important perquè amb estos canvis garantim que els nostres infants i joves es puguen desplaçar caminant amb seguretat fins als centres educatius. Agraïm sincerament la col·laboració dels veïns, la comunitat educativa i els cossos de seguretat i emergència, entre tots i totes hem aconseguit fer efectives aquestes mesures", ha conclós.

 

Participació