Creu Roja distribuirà 300 tones d’aliments a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona

L’acció s’emmarca en la segona fase del Programa 2017 d’Ajuda Alimentària i beneficiarà més de 16.000 persones

Un voluntari repartint aliments
Un voluntari repartint aliments | Creu Roja Tarragona
Redacció
13 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:25h
Creu Roja Tarragona distribuirà 294.607 quilos d’aliments entre persones vulnerables de la demarcació dins la 2a fase del Programa 2017 d’Ajuda Alimentària. Este programa -cofinançat en un 85% pel Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost del govern central- inclou la distribució total de 84 milions de quilos d’aliments a tot l’Estat espanyol.
 
En esta segona fase del programa, “a la província se’n beneficiaran un total de 16.606 persones, que rebran els aliments de mans d’un total de 49 entitats associades, entre les quals hi ha Ajuntaments, Consells Comarcals, Assemblees locals de Creu Roja, Càrites i altres associacions”, assegura l’ONG. La distribució s’efectuarà entre el 23 d’octubre i el 3 de novembre.
 
El repartiment l’efectuen la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) i els productes van destinats a persones desfavorides, per tal que puguen preparar fàcilment un àpat complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons. En tot l’any passat, Creu Roja Tarragona va distribuir 930 tones d’aliments, mentre que en la primera fase d’enguany van ser 220 tones. “Aquests aliments són una eina imprescindible per lluitar contra la pobresa que, també en els nostres països europeus, pateixen una part dels nostres ciutadans i suposen una baula imprescindible en els processos per aconseguir una inclusió plena de les famílies i individus en situació de precarietat i desarrelament”, remarca el president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent.
 
La “cistella d’aliments” inclou arròs, cigrons cuits, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d’oliva i conserva de sardina en oli vegetal. Esta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d’Aliments, Creu Roja i d’experts en nutrició dels ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.