SOREA a Deltebre s'adherix al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2

L’empresa encarregada de l'abastament d’aigua potable al municipi es compromet a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les

Deltebre
Deltebre | Commons Wikipedia
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 22:08h
El servei d'abastament d'aigua potable de la Sociedad Regional de Abastecimiento de Agua, SAU (SOREA) a Deltebre (Baix Ebre) s’ha adherit al Programa d’acords voluntaris de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) de la Generalitat. L'abast de la seua adhesió inclou els serveis associats com la compra, el control de la qualitat de l'aigua, el manteniment i la distribució en este terme municipal, quedant exclòs el sistema de depuració.

Esta empresa del sector del medi ambient gestiona tots els processos relacionats amb el cicle integral de l’aigua: la captació, la potabilització, el transport i la distribució per al consum ciutadà. Els acords voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acrediten un compromís ferm per a la reducció d’estos gasos, responsables del canvi climàtic. A través d’este programa, els organismes es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.
 
El programa va néixer a mitjans del 2010 amb l’objectiu que les organitzacions disposessen d’un marc on poder mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. Fins ara se n’han adherit 153, la majoria de les quals han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb la disminució de costos associada. A les Terres de l’Ebre, a més de SOREA a Deltebre, una altra empresa, Alazor, SL (Grisverd), de l’àmbit de la indústria metal·lúrgica, maquinària, elèctrica i automoció, forma part del programa.