Endesa renova amb helicòpter una línia elèctrica entre Bot i Prat de Comte

La companyia ha invertit més de 110.000 euros en esta actuació que reforça la qualitat del subministrament elèctric a 10 municipis

Helicòpter amb què s'han fet els treballs.
Helicòpter amb què s'han fet els treballs. | Cedida
Redacció
04 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:35h
Endesa ha finalitzat les tasques de renovació d’una línia a mitjana tensió en el tram que va des dels municipis de Bot i Prat de Comte, a la Terra Alta, amb l’objectiu de millorar el servei a 10 localitats repartides entre esta comarca i la de la Ribera d’Ebre. Per a esta actuació, que ha suposat una inversió de 110.400 euros per part de la Companyia, s’ha utilitzat un helicòpter, ja que el tram de línia intervingut es troba en una zona muntanyosa de difícil accés. Entre les tasques realitzades destaca la substitució de cablejat i d’alguns suports així com la instal·lació de dispositius per a la protecció de l’avifauna.

L’actuació ha consistit en la renovació de 3 quilòmetres d’una línia de mitjana tensió que té una extensió total de 95 quilòmetres, i en la substitució de 16 dels seus suports. S’hi han canviat els aïllaments de vidre per uns de tipus polimèric, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Així mateix, s’han aplicat diverses mesures per protegir l’avifauna de la zona. Concretament, s’hi han instal·lat fundes aïllants i espirals. Les espirals instal·lades, de color taronja vermellós i 420 mil·límetres de diàmetre, tenen la doble funció de protegir les aus de possibles col·lisions, aportant visibilitat del cablejat, i d’evitar el contacte entre les diferents fases de la línia en situacions de fort vent, evitant, així que es produeixi un curtcircuit.

Esta actuació reforça la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric de la línia i beneficia el servei dels municipis d’Arnes, Bot, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs (a la Terra Alta) i Ascó i Flix (a la Ribera d’Ebre).