La gerència de l'ICS a les Terres de l'Ebre desprograma l'activitat ordinària i acorda serveis mínims pel 3-O

Els CAP i l'Hospital Verge de la Cinta garantixen les urgències, l'activitat programada d'unitats especials i l'atenció continuada a primària

Concentració dels treballadors de l'ICS en rebuig als fets produïts ahir durant l'1-O.
Concentració dels treballadors de l'ICS en rebuig als fets produïts ahir durant l'1-O. | ICS
ACN
02 d'octubre del 2017
Actualitzat el 03 d'octubre a les 15:26h
Amb motiu de l'aturada de país convocada per la Taula de la Democràcia este dimarts, i amb la voluntat de respectar el drets dels professionals que s'hi vulguen acollir, la gerència territorial de l'ICS a les Terres de l'Ebre ha desprogramat tota l'activitat ordinària a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i als consultoris locals i centres d'atenció primària (CAP). S'han acordat serveis mínims, urgències i unitats especials (cures intensives, neonatologia, parts, tractaments de quimioteràpia, intervencions oncològiques) a l'Hospital de Tortosa. També es garantirà les incidències de metge i infermera entre les vuit del matí i les nou del vespre en alguns CAP. La resta de centres i consultoris locals romandran tancats i l'atenció continuada no tindrà modificacions respecte a qualsevol altre dia.

Els CAP que cobriran incidències durant el dia són els d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia, Ulldecona, Amposta, Santa Bàrbara, l’Aldea, Deltebre (atendrà també l'atenció domiciliària de Sant Jaume d’Enveja), l'Ametlla de Mar, el Temple i Baix Ebre de Tortosa (que inclou pediatria, ginecòleg i llevadora), Gandesa, Horta de Sant Joan, Flix, Móra la Nova i Móra d'Ebre.

En els pròxims dies contactaran amb els ciutadans afectats per esta desprogramació per tal de comunicar-los una nova data de visita o prova. Les intervencions afectades són les consultes externes, intervencions quirúrgiques no oncològiques, rehabilitació, proves complementàries i consultes d’atenció primària programades de metge, infermera, pediatria i odontologia.