Josep Caparrós: «El poble rapitenc resistirà i, si podem, tornarem a votar»

L'alcalde de la Ràpita explica que els antiavalots no s'han endut les urnes amb els vots que s'havien pogut dipositar a primera hora

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, davant un agent antiavalot de la Guàrdia Civil
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, davant un agent antiavalot de la Guàrdia Civil | S. Cabanes
S. Cabanes
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 02 d'octubre a la 13:53h
Visiblement afectat per tots los fets que s’han succeït este matí a la Ràpita, on grups d’antiavalots l’han emprès a cops de porra contra la gent que pretenia votar, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha afirmat que “el poble rapitenc resistirà i, si podem, tornarem a votar”. Els viscuts han estat fets “greus, violents, antidemocràtics, que tallen el dret de la gent a decidir el seu futur i que han estat xafats per les forces de seguretat espanyoles”, ha recriminat. Això sí, ha volgut aclarir que no tot ha sortit com esperaven les forces de seguretat pel que fa a la presa de les urnes: “Les de veritat, les que contenien els vots de les persones que han pogut exercir el seu dret, estan guardades, els hem enganyat”, ha explicat. A més, Caparrós ha fet una crida a votar i, si no fos possible al poble o als del voltant, a ajudar a votar a la resta de veïns dels municipis ebrencs: “Si podem tornarem a votar a la Ràpita i, si no podem, farem el possible perquè la resta de pobles puguen votar”, ha dit.

L’objectiu, dels rapitencs, segons l’alcalde republicà, és doble ara mateix: “Primer, com a mínim garntir el dret a decidir de tots els veïns de les Terres de l’Ebre i segon, a poc que puguem, exercir el dret a vot ja siga al poble o desplaçant-nos a algun dels voltants, perquè gràcies al cens universal tothom pot votar on siga”.