Diversos ferits per la càrrega de desenes d'antiavalots de la Guàrdia Civil a la Ràpita

Agents de la Guàrdia Civil han començat a carregar contra la gent, que resistia davant les portes del pavelló firal

Pocs minuts després de l'obertura del pavelló firal, han aparegut grups d'antiavalots de la Guàrdia Civil i han carregat contra la gent
Pocs minuts després de l'obertura del pavelló firal, han aparegut grups d'antiavalots de la Guàrdia Civil i han carregat contra la gent | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
01 d'octubre del 2017
Actualitzat el 02 d'octubre a la 13:53h
Este matí, al voltant de les 9.20 hores, agents de la Guàrdia Civil han descarregat contra els veïns de la Ràpita que estaven al pavelló firal esperant a votar i hi ha diverses persones ferides. Els fets han succeït quan havien passat uns vint minuts després que les meses haguessen obert. La gent estava començant a votar i, de sobte, s’han presentat 6 furgons d’antiavalots i una furgoneta de la Guàrdia Civil armats amb antiavalots per carregar intencionadament amb l'objectiu d'entrar al pavelló firal -que és el col·legi electoral del municipi- i endur-se les urnes.

Quan els veïns han vist arribar la Guàrdia Civil, immediatament s’han posat alerta davant les portes del pavelló i s’ha creat un mur de persones per impedir-ne l'entrada. Davant esta situació, agents de la Guàrdia Civil han començat a carregar contra la gent, que resistia davant les portes. Per obrir-se pas, s’han emportat persones arrossegant per terra i donant cops de porra. La policia ha creat un cordó de seguretat per tal que la gent no puga enrere ni endavant. 

Al cap d'uns minuts han arribat més reforços d'antiavalots de la Guàrdia Civil i la tensió ha anat pujant de grau. Diverses persones han patit ferides al cap a causa dels cops de la càrrega policial i, tot i que la gent s'hi han oposat tant com ha pogut, finalment els antiavalots han entrat al pavelló i s'han endut les urnes. L'alcalde, Josep Caparrós, ha demanat als presents que es dispersessen per evitar danys més grans. A hores d'ara, les furgonetes de la Guàrdia Civil ja han marxat i els assistents estan recorrent el poble manifestant-se per després tornar al pavelló, on es podrà tornar a votar. 

 

Una de les persones ferides al cap per la càrrega de la Guàrdia Civil.

 

La forta càrrega, a cops de porra, ha trastocat la tranquilitat amb què s'havien obert els col·legis a la Ràpita.

 

Una de les persones a terra, amb els antiavalots al voltant. Foto: Sofia Cabanes

 

Gent amb les mans alçades davant els agents policials. Foto: Sofia Cabanes

 

El cordó policial, davant la gent reclamant el seu dret a vot. Foto: Sofia Cabanes