Campanya per evitar que la protectora de Tortosa siga gestionada pel Corralet, de Vinaròs

Arca ha perdut el concurs públic i presentarà recurs contra la decisió administrativa

Imatge de la campanya d'Arca a través de Facebook.
Imatge de la campanya d'Arca a través de Facebook.
Redacció
30 de setembre del 2017
Actualitzat el 01 d'octubre a les 18:27h
La protectora de gossos i gats Arca, de Tortosa, es troba en peu de guerra. L’Ajuntament de la ciutat ha atorgat el concurs públic per a la gestió de la protectora al Corralet de Vinaròs, una empresa centre de polèmiques de la qual se n’han denunciat en diverses ocasions les seues pràctiques.

Arca ha gestionat en els darrers anys la protectora de Tortosa, però en este concurs públic el Corralet de Vinaròs hauria fet una oferta econòmica que rebaixava en 18.000 euros la proposada de l’entitat tortosina. “Ens costa molt entendre i acceptar decisions com esta decisió de donar la gestió de la protectora de Tortosa a una empresa privada com "El Corralet. I no només perquè sigui una empresa aliena al territori, sinó, el més important, perquè és una empresa les pràctiques de la qual han estat reiteradament denunciades ", expressa Arca en un comunicat.

Així, segons exposen, dues campanyes a change.org amb més de 7000 signatures “ja van denunciar els sacrificis de gossos injustificats” a la protectora de Vinaròs, que actualment té una causa oberta al jutjat d'instrucció número 3 de Vinaròs per una denúncia interposada per maltractament.

A Catalunya la llei prohibeix el sacrifici d’animals, però des d’Arca temen que si El Corralet es fa finalment amb la gestió de la protectora de Tortosa el destí dels animals trobats a la ciutat puguen ser sacrificats fora de Catalunya, com passa amb els animals d'altres poblacions ebrenques.

En declaracions al Diari de Tarragona, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha assegurat que “si en una licitació pública hi ha una empresa que no compleix la normativa s’ha de presentar un recurs”. Segons Bel, així ho va acordar amb Arca i “fins ara no han presentat cap recurs”.

Arca, que ha estat gestionant durant 17 anys adopcions d’animals i havia creat al seu voltant un grup actiu de voluntariat per tenir cura del benestar des gossos de la protectora, ha engegat una campanya a través de Change.org, que ja ha recollit gairebé 7.000 signatures per evitar que la protectora passe a ser gestionada pel Corralet.

Diversos ajuntaments ebrencs envíen els gossos trobats al seus termes municipals al Corralet de Vinaròs, entre ells, La Ràpita, Deltebre, Ulldecona, Alcanar, L'Ampolla, Santa Bàrbara i Sant Jaume d'Enveja.