Endesa invertix 270.000 euros en 5 anys a les TE en sistemes de protecció de les aus

Una brigada especialitzada en treballs en tensió ha realitzat les tasques per tal de no interrumpir el subministrament

Dispositius anticol·lisió instal·lats en unes torres elèctriques.
Dispositius anticol·lisió instal·lats en unes torres elèctriques. | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:54h
Endesa ha invertit en els últims 5 anys un total de 271.000 euros per adequar la xarxa elèctrica protegint les aus a les Terres de l’Ebre. La major part dels treballs els ha realitzat una brigada específica que, sense interrompre el subministrament als clients, ha instal·lat diversos elements anticol·lisió i d’altres que eviten les electrocucions dels ocells.

La compayia eléctrica treballa per millorar les interaccions amb l’entorn natural i sobretot en espais tan rics biològicament com les Terres de l’Ebre. "És per això que, en fer el disseny de les noves línies o reformes de les existents, té en compte les mesures de protecció per a l’avifauna, especialment si es troben dins de Parcs Naturals i Àrees d’especial protecció", segons afirma en una nota de premsa. De la mateixa manera, en zones que, malgrat no estar protegides, són àrees importants per ser rutes migratòries o on hi pot habitar alguna espècie singular, estudien mesures correctores en cas que els tècnics detecten o els Agents Rurals detecten alguna anomalia específica.

En particular, durant els últims cinc anys, ha actuat en l’adequació i protecció d’aproximadament 150 suports de les línies –aïlladors polimèrics i fundes de goma– i una quantitat similar de dispositius anticol·lisió –espirals i espantaocells–. “L’efectivitat i durabilitat de les mesures adoptades és molt elevada, fet que ha estat demostrat a les revisions que s’han realitzat per part dels tècnics de la compañía”, segons la nota de premsa d’Endesa.

Les Terres de l’Ebre, per la seua ubicació privilegiada, allotja dos parcs naturals, el Parc Natural Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports, ambdós de gran valor ecològic, no només com a hàbitat de nombroses espècies protegides, sinó com a zona de cria i pas de milers d’aus migratòries.