La fiscalia de Tarragona ja ha obert una trentena de diligències d'investigació per l'1-O

Fins ara només s'han citat sis alcaldes del territori a declarar, però se'n citaran més en els pròxims dies

L'alcalde de Reus fent el gest de votar mentre sortia dels jutjats  la setmana passada
L'alcalde de Reus fent el gest de votar mentre sortia dels jutjats la setmana passada | Jonathan Oca
Redacció
26 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:23h
La fiscalia de Tarragona ha obert en els darrers dies una trentena de diligències d'investigació pel referèndum de l'1 d'octubre. Segons han confirmat fonts del ministeri fiscal a l'ACN, aquí s'inclouen els procediments oberts contra els sis alcaldes de la demarcació que ja han estat citats a declarar -Reus, Torredembarra, Amposta, Deltebre, la Ràpita i Cunit-. Precisament, l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, és la darrera en comparèixer, este dimecres al matí a la fiscalia de Tarragona.

Les mateixes fonts han assenyalat que la resta d'alcaldes s'aniran citant en els propers dies. Al mateix temps, el ministeri públic ha requerit per fax a estp sis alcaldes que lliuren els decrets aprovats pels seus respectius consistoris en relació a la cessió de locals municipals per a la votació, o sobre qualsevol col·laboració i participació en l'1 d'octubre.

La resta de diligències incoades per la fiscalia de Tarragona corresponen als atestats realitzats per diversos cossos policials -entre els quals les policies locals-, seguint l'ordre de fiscalia en relació a l'1 d'octubre. Entre estos hi ha un informe lliurat per la policia espanyola sobre l'acte unitari de partits i entitats sobiranistes que va tindre lloc a la Tarraco Arena Plaça (TAP) el 14 de setembre.

També consten diligències relatives al decomís de diversos materials -cartells, pancartes i estris, entre d'altres- i a les identificacions realitzades a la via pública en diversos municipis de la demarcació de Tarragona. Segons la fiscalia, no s'han produït detencions per estos fets. El ministeri fiscal anirà obrint més diligències a mesura que els cossos policials vagen lliurant nous atestats.