Forcadell presenta una candidatura «transversal» per destronar Macià de la Comunitat de la Dreta

El grup liderat per l'arrosser i regidor de l'Ajuntament d'Amposta proposa un canvi d'Estatuts per rebutjar el PHN i evitar que familiars directes del president treballen per a la Comunitat

Membres de la canditarua de Dani Forcadell.
Membres de la canditarua de Dani Forcadell. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:03h
L'empresari agrícola, regidor del govern d'ERC a l'Ajuntament d'Amposta i membre d'Unió de Pagesos, Dani Forcadell, ha presentat este dilluns els membres de la candidatura que l’acompanyen per optar al relleu de Manel Macià, president des de fa prop de 40 anys a la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre i que vol optar a la reelecció.

“És una candidatura un punt improvisada. Fa dos mesos enrere això no estava previst”, ha explicat Forcadell als mitjans de comunicació. Segons ha relatat, el fet que ha motivat la creació d’esta nova candidatura ha estat que  l’actual vicepresident i ferm aspirant a succeït Macià, va decidir per motius  de salut deixar el seu càrrec. “Com a reacció, el senyor Macià, en no presentar-se el substitut [un candidat de consens acceptat per la majoria de comuners] va expressar la voluntat de presentar-se 4 anys més i als 2 anys de mandat dimitiria i traspassaria el càrrec al seu nebot”, ha continuat Forcadell.

“Això va ser el detonant. Són actitud un punt cacics i antigues, per això ens hem plantat. Ja fa temps que tots els que estem aquí veiem favoritismes, amiguismes, però arriba un punt que ens hem de plantar i dir prou. I en este punt estem”, ha reblat el líder de la candidatura.

Un grup transversal

“La comunitat ha d’estar oberta al món i la manera d’obrir-la és buscar visions diferents a la pagesa”. Amb esta intenció, Forcadel ha presentat una candidatura “transversal”, conformada per Cinto Costes, membre de la junta de la Cambra; Lluís Jornet, biòleg de l’IRTA de la Ràpita amb arrels pageses, Norbert van Schoor, empresari del sector de les floristeries; Albert Calvet, empresari arrosser; Gonçal Ferreres, arrosser i empresari del món dels espectacles, i Josep Maria Margalef i el president de la demarcació a l’ebre del Col·legi d’arquitectes Joan Manuel Margalef.
 

Entre els membres de la candidatura hi ha arrossers, empresaris, i treballadors d'altres sectors, com la biologia o l'arquitectura. Foto: Sofia Cabanes



Rebuig al PHN i canvi d’estatuts

Entre les principals propostes de la candidatura liderada per Forcadell destaca el rebuig al Plha Hidrològic de la Conca de l’Ebre. “El senyor Macià pregona per tota Espanya que té 5.000 comuners al darrera a favor del pla quan això no és veritat. No s’ha fet cap assemblea oberta per parlar del tema”, lamenta Forcadell. Si esta nova candidatura resultés la guanyadora en les eleccions de la zona Delta (la que controla el 40% dels vots de tota la comunitat) que se celebraran el proper 17 d’octubre, Forcadell avança que introduirà el debat en el sí de la Comunitat.

Una altra de les propostes clau és un canvi profund en els estatuts de l’entitat. “Això que el president estiga des de fa 40 anys molt normal no és, dura més que Franco ja. No sé a què espera. Té 80 anys, en fa 40 que està, crec que ja arribat l’hora del relleu”, ha etzibat. La candidatura proposa un màxim de 8 anys a la junta. També proposen fer canvis en el sistema de vots delegats: “Ens temem que el dia de les eleccions vinga massivament un munt de papers signats i mal comprovats i puga tombar la nostra candidatura. Per això demanem a la gent que no signe papers en blanc i vingue personalment a votar el 17 d’octubre”.

La nova candidatura també rebutja que familiars directes del president estiguin treballant per a la Comunitat. “Signarem un manifest i canviarem els estatuts per tal que cap familiar de primer grau del president i membre de junta puga treballar. No és ètic que ton germà treballe per a la comunitat signant tu les factures o que gran part de la feina de ton fill estiga vinculada a empreses de la Comunitat. No ho veiem transparent”, ha conclòs.