Unes 200 persones donen suport a Ferran Bel abans de comparèixer davant del Fiscal a Madrid

L'alcald de Tortosa no avança si s'acollirà al seu dret a no declarar i lamenta no haver rebut una comunicació oficial de la seva citació

Unes 200 persones s'han concentrat a primera hora d'este dilluns davant l'ajuntament de Tortosa per mostrar el seu suport a Ferran Bel.
Unes 200 persones s'han concentrat a primera hora d'este dilluns davant l'ajuntament de Tortosa per mostrar el seu suport a Ferran Bel. | ACN / A. Ferràs
ACN
25 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:02h
L'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés, Ferran Bel, ha viatjat este dilluns cap a Madrid, on ha de declarar davant el Fiscal General de l'Estat sobre la convocatòria del referèndum.

Bel és el primer i únic dels alcaldes catalans citats pel Ministeri Fiscal que farà la seua compareixença a la capital espanyola, davant el Fiscal General de l'Estat, al Tribunal Suprem, per la seva condició d'aforat com a diputat.

L'alcalde de Tortosa ha decidit comparèixer sense el tràmit del suplicatori a la Cambra espanyola però no ha volgut avançar si s'acollirà al seu dret a no declarar.

Bel ha lamentat que la citació no se li haja fet arribar oficialment i haja estat informat per la premsa. Abans de marxar a Madrid, a quarts de nou, unes 200 persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Tortosa per acomiadar-lo entre llargs aplaudiments i moltes mostres de suport.
 

L'alcalde, Ferran Bel, moment abans d'emprendre el viatge cap a Madrid. Foto: ACN / A. Ferràs