Acaba l'escorcoll a la carnisseria de Vinaròs on treballava el detingut per col·laborar amb els atemptats terroristes

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra finalitzen l'operatiu policial després de més de quinze hores

El detingut, d'esquena, amb pantaló gris i camiseta negra, envoltat de nombrosos agents quan l'han fet entrar a la carnisseria on treballava.
El detingut, d'esquena, amb pantaló gris i camiseta negra, envoltat de nombrosos agents quan l'han fet entrar a la carnisseria on treballava. | ACN
ACN
22 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:43h
La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han acabat l'escorcoll a la carnisseria familiar on treballava el detingut a Vinaròs (Baix Maestrat) com a suposat col·laborador logístic de la cèl·lula gihadista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils. L'operatiu policial ha acabat després de més de quinze hores d'escorcolls, primer al domicili on el detingut vivia amb els seus oncles i després a la carnisseria familiar on hi treballava, a l'avinguda Llibertat de Vinaròs. L'escorcoll al comerç ha durat unes quatre hores, i ha generat força expectació entre el veïnat i comerços del voltant. La Guàrdia Civil ha comptat amb gossos ensinistrats per detectar explosius, agents TEDAX, i policia científica per dur a terme els llargs escorcolls tant al domicili com a la carnisseria.

Segons les investigacions policials, el jove de 24 anys hauria facilitat documentació, algun vehicle i la logística necessària per adquirir alguns components necessaris per fer els explosius que preparaven al xalet d'AlcanarEl municipi de Vinaròs està a només 15 quilòmetres de la casa on preparaven els explosius pels atemptats de Barcelona. Al jove se'l vincularia amb l'imam de Ripoll, que va morir en l'explosió de la casa d'Alcanar. La Guàrdia Civil ha traslladat el jove, que ha presenciat tots els escorcolls, a dependències policials.

L'escorcoll a la carnisseria familiar ha començat a les tres de la tarda i ha acabat passades les set.