La central nuclear d'Ascó fa un simulacre d’emergencia general

En l'exercici, el CSN ha recomanat preventivament l'adopció de mesures contemplades en el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA)

Central nuclear d'Ascó.
Central nuclear d'Ascó. | Josep M. Montaner
Redacció
21 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:58h
La central nuclear d'Ascó (Tarragona) ha realitzat el preceptiu simulacre anual, tal com requerix el seu Pla d'Emergència Interior (PEI), per al qual ha comptat amb la participació de l'Organització de Resposta davant Emergències (ORI) del Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

L'exercici ha començat a les 09:40 hores amb la declaració de prealerta d'emergència a causa d'un incendi originat al Centre de Suport Tècnic (CAT) de l'edifici de control de la unitat I i la durada de la qual ha superat els deu minuts. Posteriorment s'ha ampliat la situació fins a arribar a emergència en l'emplaçament, després de simular-se la detecció d’un nivell elevat de radiació en un dels generadors de vapor de la unitat II. Finalment, la central ha arribat a simular la declaració de “emergència general” (categoria 4) del seu Pla d'Emergència Interior i per la seua banda, el CSN ha activat a tots els grups de suport de la seva Sala d'Emergències (SALEM.

En l'exercici, el CSN ha recomanat preventivament al Centre de Coordinació Operativa (CECOP) de la Subdelegació del Govern a Tarragona l'adopció de mesures contemplades en el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA): el confinament de la població resident en el radi dels deu quilòmetres de la central, el repartiment, però no la ingesta, de la profilaxi radiològica als habitants del radi dels cinc quilòmetres de la instal·lació i la preparació per a l'evacuació de la població d'esta zona.

Addicionalment, el CSN ha activat a la seua unitat d'intervenció.