Concentracions multitudinàries a l'Ebre per salvar l’1-O i en rebuig als actes de repressió

La ciutadania s'ha concentrat davant els ajuntaments en nombroses poblacions del territori, sumant-se a les mobilitzacions arreu del país

Centenars de persones s'han concentrat davant l'ajuntament de la Ràpita.
Centenars de persones s'han concentrat davant l'ajuntament de la Ràpita. | Sergi Aznar
Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat el 21 de setembre a les 15:55h
Centenars d’ebrencs s’han concentrat este vespre davant alguns ajuntaments en resposta a l’actuació duta a terme este dimecres per la Guàrdia Civil contra les institucions catalanes i han volgut denunciar els actes de repressió i reclamar la celebració del referèndum el pròxim 1 d’octubre. Tortosa, la Ràpita, Amposta, Alcanar, Ulldecona, Gandesa, Roquetes, Deltebre, la Sénia, Santa Bàrbara, Móra d’Ebre o Móra la Nova han estat algunes de les poblacions on la ciutadania ha sortit al carrer i s'ha sumat així a les mobilitzacions que s’estan duent a terme arreu del país. “Votarem, votarem” ha estat una de les proclames que s’han pogut sentir en les protestes pacifiques, en el decurs de les quals també s’ha cantat Els segadors.

A migdia, més de mig miler de persones també han respost des de les Terres de l'Ebre a la macrooperació contra l'organització del referèndum concentrant-se davant la seu de les delegacions del govern a Tortosa. L'operatiu ha comportat almenys 14 detencions d'alts càrrecs, entre els quals hi ha el rapitenc Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda de la Generalitat, relacionats amb l'operatiu tecnològic i els webs de l'1-O, i s'han efectuat una quarantena d'escorcolls a seus del govern, empreses i domicilis particulars.

El TSJC ha informat que l'operació ordenada pel jutjat número 13 inclou fins a 20 investigats: se'ls acusa de desobediència, prevaricació i malversació. La causa s'ha declarat secreta. 
 

Imatge de la mobilització a Tortosa, este dimecres al vespre. Foto: Cedida

 

Veïns d'Ulldecona, al carrer en defensa dels drets i les llibertats. Foto: (Via @SocUlldecona)

 

La ciutadania d'Amposta, concentrada davant l'ajuntament. Foto: Cedida
 

Concentració davant l'ajuntament d'Alcanar. Foto: Cedida