La Guàrdia Civil deté el secretari d'Hisenda, el rapitenc Lluís Salvadó

La benemèrita ha entrat a les conselleries d'Hisenda i Finances, Governació, Exteriors i Afers Socials | També han detingut Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i Hisenda i president del Consell Nacional d'ERC.

Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:32h
Lluís Salvadó, amb  Albert Batalla
Lluís Salvadó, amb Albert Batalla | ACN
La Guàrdia Civil ha entrat este matí als departament d'Economia i Finances i de la Generalitat, a la Rambla Catalunya de Barcelona, seu del vicepresident Oriol Junqueras, a la conselleria d'Afers Socials, i al de Governació i Exteriors. Els agents han detingut el secretari d'Hisenda i secretari general adjunt d'ERC, el rapitenc Lluís Salvadó i també han detingut Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i Hisenda i president del Consell Nacional d'ERC

Agents de la benemèrita també han entrat a diversos departaments del nucli dur del govern català: l'Institut Català de Finances, que gestiona la finestreta electrònica de la Generalitat, l'Agència Tributària de la zona franca de Barcelona, i diverses entitats i empreses vinculades, com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI), Indra,  TY-Sistems (que va fer el sistema informàtic del 9-N),  i el consorci de l'Administració Oberta de Catalunya.

A banda, també hi ha altres alts càrrecs sota custòdia policial. Es tracta de Francesc Sutrias, director general de Patrimoni, alt càrrec del departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda; Josue Sallet Rivas, Oau Furriol Fornells, Mercè Martinez Martos i David Franco Martos, del CTTI; Xavier Puig Farré, d'Afers Socials; David Palancad Serrano, d'Afers estrangers i Joan Manuel Gomez, també d'Economia i Hisenda.