La CUP apel·la a la mobilització «massiva» de cara a l'1-O en un acte a Tortosa

Durant l’acte, la diputada Anna Gabriel ha denunciat que els cupaires acumulen els darrers dies 70 actuacions policials, amb 62 persones identificades i 1 detingut, "per cometre un delicte tan greu com sortir a encartellar"

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, a l'acte de partit de Tortosa, el matí d'este dimarts 19 de setembre
La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, a l'acte de partit de Tortosa, el matí d'este dimarts 19 de setembre | ACN / Núria Julià
ACN
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:50h
La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha assegurat que els "impediments que ha posat l'Estat per votar amb normalitat són moltíssims" de cara a l'1O i ha advertit, així, que "només es podran desbordar i contrarrestar" amb una mobilització que els cupaires volen "massiva". Gabriel ho ha defensat este dimarts des de Tortosa en una roda de premsa centrada sobretot a reclamar l’absolució d’Andreu Curto, un jove del municipi i veí de Sants, detingut durant la vaga general del març del 2012 i que serà jutjat a principi d’octubre.

Durant la roda de premsa, una desena de persones han construït amb lletres gegants la paraula absolució. De fet, Gabriel ha centrat les respostes a la premsa en este cas judicial. "El que és greu i està en perill és l'exercici dels drets fonamentals si hi ha condemna cap a l'Andreu; qualsevol acció repressiva contra qualsevol exercici dels drets fonamentals posa en perill el sistema democràtic", ha respost en ser preguntada sobre si els registres a les empreses de missatgeria posava en perill l'1-O. De la mateixa manera, ha apostat per "remoure els obstacles" que posa l'Estat de cara l'1-O mentre que en paral·lel es remou "el silenci informatiu" en el cas de l'Andreu.

Respecte a la reacció de l’Estat espanyol a la convocació del referèndum de l’1 d'octubre, la diputada dels cupaires ha assegurat que "qualsevol acció repressiva contra qualsevol exercici dels drets fonamentals posa en perill el sistema democràtic, que prou feble és en si mateix". Gabriel ha denunciat també que els cupaires acumulen els darrers dies "70 actuacions policials", amb "62 persones identificades" i 1 detingut, per "cometre un delicte tan greu com sortir a encartellar". "La persecució és per l'exercici de drets fonamentals", ha insistit.