Les millors activitats per gaudir del mar abans no arribe el fred

L’Estació Nàutica Costa Daurada proposa un ventall d’experiències per divertir-se a les aigües amb tranquil·litat ara que l’aigua registra una bona temperatura i el turisme ha descendit

Imatge d'una de les sortides amb moto aquàtica.
Imatge d'una de les sortides amb moto aquàtica. | Cedida
Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:59h
El curs escolar ha començat i, amb ell, també s’han acabat les vacances de la majoria dels mortals. Però l’estiu encara té corda per a una estona i, si se sap aprofitar, el setembre i les primeres setmanes de l’octubre són una de les millors èpoques per gaudir del mar.

En esta època de l’any l’aigua registra una temperatura molt bona, acumulada dels mesos anteriors i amb temperatures que ronden els 23 i els 26 graus centígrads. Si el temps acompanya, fins ben entrat l’octubre, es pot gaudir del mar amb tota la tranquil·litat que aporten estes setmanes en què l’afluència del turisme ha disminuït.

L’estació Nàutica Costa Daurada oferix tot un ventall d’activitats per gaudir de la costa. Es poden continuar fent la gran majoria d’experiències que s’oferixen en plena temporada, però amb menys aglomeracions. Tot seguit, destaquem algunes de les activitats que es poden reservar des de la seua web:

Rutes amb moto aquàtica:
 

Imatge d'una de les sortides amb moto aquàtica. Foto: Cedida


És una de les activitats més fascinants que existixen si ets un amant de la velocitat i les onades. Els participants es traslladen des de la platja fins a la plataforma que dona accés a un circuit delimitat. Un cop a la plataforma, el monitor els donarà les instruccions tècniques i de seguretat per poder gaudir de les motos aquàtiques. L'activitat es realitza entre els mesos de maig a octubre, des de Salou fins a l’Ampolla. Per poder pilotar la moto s’ha de ser major d’edat. També hi ha la possibilitat de fer rutes guiades.

'Parasailing'
 

Amb el 'parasailing' pots observar la costa volant amb un paracaigudes. Foto: Cedida


T’imagines recórrer la costa flotant des de l’aire? No és cap fantasia, ho pots fer a bord d’un paracaigudes arrossegat per una motora. És el que es coneix com a parasiling i es pot fer a Salou.  Es tracta d’una experiència única i sorprenent, que permet recórrer la costa a una des d’una alçada de 50 metres, arrossegat per una llanxa a tota velocitat.  Es pot realitzar a partir dels 16 anys.

Bananas
 

La banana és una de les activitats més divertides per realitzar amb amics o família. Foto: Cedida


És una de les activitats més populars i divertides per fer amb amics a la Costa Daurada. És ideal per gaudir a tota velocitat acompanyat de família, parella o amics. Com el seu nom indica, els participants pugen a bord d’una banana gegant que és arrossegada per una llanxa a tota velocitat durant 10 o 20 minuts.  Es fa a Salou, Cambrils, Miami Platja, l’Hospitalet de l’Infant i l’Ametlla de Mar.

Catamarà
 

Uns dels catamarans amb què es pot navegar per la Costa Daurada. Foto: Cedida


L’experiència de navegar amb catamarà per la costa del sud de Catalunya és una de les més captivadores. Des de l’Estació Nàutica Costa Daurada es pot contractar esta activitat, comsiste en navegació, amb begudes i menjar inclòs, amb bany i snorkel.  Ideal per a fer sortides amb la família o sortides per a grups d’amics.

Tuna Tour
 

Dos persones fan snorkel entre tonyines amb el Tuna Tour. Foto: Cedida


L’Ametlla de Mar és el port català amb una tradició tonyinaire més arrelada. A través d’una sortida amb catamarà des del port, podem conèixer quina és l’activitat que realitza la flota del Grup Balfegó en la pesca de la tonyina. La ruta arriba fins a les peixeres on s’engreixen els exemplars capturats. Una de les sensacions més sorprenents que ofereix la ruta, a més, es poder-s’hi banyar i observar centenars d’estos grans peixos mentre se’ls hi dóna menjar. Durant la ruta, també es fan degustacions de tonyina fresca.

Ostreres
 

Durant la ruta, el guía explicarà les arts de la pesca tradicional i l’aquicultura que van lligades amb la història de les Terres de l’Ebre Foto: Cedida


La ruta al ‘Mirador Badia’ comença al port de l’Ampolla. Es tracta d’una experiència nàutica i gastronòmica. Des de l’Ampolla i per aigües de Deltebre es recorre la Badia del Fangar navegant pel Mediterrani, fins a arribar a una musclera enmig del mar, del Delta de l’Ebre. A sobre de la musclera hi ha una caseta de fusta amb sostres de colors vistosos on es poden degustar els típics musclos i ostres del Delta, de producció pròpia, acompanyats d’un bon cava. Abans, però, els visitants hauran presenciat una demostració de com es cultiva este marisc in situ.