​La Guàrdia Civil identifica 4 persones a Amposta per penjar cartells del «Sí»

Eren membres de l’ANC i ERC | La benemèrita va requisar el material, 19 cartells

Sofia Cabanes
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:57h
Acta de la Guàrdia Civil sobre la incautació de material.
Acta de la Guàrdia Civil sobre la incautació de material.
Agents de la Guàrdia Civil van requisar la passada nit de diumenge 19 cartells de la campanya a favor del “Sí” al referèndum de l’1 d’Octubre i van identificar 4 persones –entre ells militants d’ERC i membres de l’ANC- que es trobaven penjant cartells en faroles de l’Avinguda de la Ràpita, a Amposta.

Els fets van passar al voltant de les 23:00 hores i un dels identificats va ser Manel Alves, coordinador de l’ANC  a les Terres de l’Ebre. “Se’ns van apropar una parella d’agents de la Guàrdia Civil i un d’ells es va dirigir cap a nosaltres amb bastantes males formes. S’adreçava a nosaltres amb un to amenaçador”, constata Alves.

De fet, segons relata, l’agent els va amenaçar en detenir-los i els obligava a tornar a pujar amb l’escala a les faroles per retirar els cartells que ja havien penjat. “Nosaltres ens vam negar a contestar cap de les preguntes que ens feien. Els hi vaig dir que fins que no vingués el nostre advocat no contestaríem a cap de les preguntes. Ells ens van insistir que no estàvem detinguts i que havíem de contestar, però nosaltres vam insistir que no contestaríem”.

L’agent va trucar al seu sargent per fer-lo sabedor de la situació i, en acabar la trucada, “els ànims es van calmar”, explica Alves. “Tot va acabar amb la incautació de 19 cartells i amb les nostres identificacions, però el cert és que al principi buscaven intimidar-nos”, lamenta.

Durant este mateix diumenge, entre les 19 i les 21 hores, una cinquantena de persones de diversos partits i entitats sobiranistes van participar en una penjada unitària de cartells que es va desenvolupar sense cap tipus d’incident. Va ser després, cap a les 23 hores, quan membres de l’ANC i ERC que penjaven cartells en faroles van ser identificats pels agents.