Els alcaldes d'Amposta, Deltebre i la Ràpita ja tenen la citació per anar a declarar al jutjat pel 1-O

Els alcaldes estan començant a rebre les citacions de la Fiscalia per col·laborar amb el referèndum de l'1 d'octubre

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta
Adam Tomàs, alcalde d'Amposta | Facebook Adam Tomàs
ACN
15 de setembre del 2017
Actualitzat el 18 de setembre a les 16:58h
Els alcaldes estan començant a rebre les citacions de la Fiscalia per col·laborar amb el referèndum de l'1 d'octubre amb la cessió d'equipaments municipals. Un dels primers ha estat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs (ERC), que haurà d'anar a declarar el pròxim 21 de setembre a dos quarts d'una del migdia a la Fiscalia de Tarragona.

Tomàs ha penjat a la seua pàgina de Facebook una imatge de la citació manifestant que: "ja la la tenim aquí, dia 21 a les 12.30h l'Estat (no la justícia) em cita per haver donat suport a la democràcia". Una declaració acompanyada del hashtag 'votarem'. En una nota de premsa, l'alcalde ha manifestat que ''si esta és la resposta que l'Estat espanyol ha de realitzar a una convocatòria de referèndum com esta, és que no creu en la democràcia. Citar a 712 alcaldes és una mostra clara de la seva postura autoritària''. ''Nosaltres no estem fent res dolent, tenim l'única voluntat de convocar al poble en referèndum'', ha afegit.

També l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDeCAT), ha rebut la citació a última hora del matí. En el seu cas, Soler haurà de declarar davant la Fiscalia el dia 25 de setembre a les 11 hores. L'alcalde s'ha mostrat ''tranquil, tot i la citació de la Fiscalia com a alcalde de Deltebre'', ha dit mitjançant el seu compte de twitter. En la citació, el Fiscal recorda que els crida a declarar en qualitat d'investigats i que han de comparèixer acompanyats d'un advocat.

Este mateix dia, el 25 de setembre, a les 12.30 hores, ha estat citat també l'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós. "La Fiscalia cita a declarar pel fet d complir la llei del Parlament. Sempre estaré i respectaré la voluntat del nostre poble", ha piulat el republicà al seu compte de twitter.