L’empresa Jabil reconeix l'acomiadament de dinou treballadors

En el comunicat emés per l'empresa no parla de l’afectació sobre treballadors contractats a través d’Empreses de Treball Temporal

L'empresa Jabil va inaugurar instal·lacions fa tres mesos.
L'empresa Jabil va inaugurar instal·lacions fa tres mesos.
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:14h
L’empresa multinacional Jabil Packaging Solutions ha reconegut l’acomiadament de dinou treballadors, xifra que equival al 5% dels empleats fixos que té a la seua fàbrica de Tortosa. Així ho confirma en un comunicat en el qual atribuïx la decisió de retallar la seua plantilla a “les canviants demandes del mercat”, i després “d’un procés d'avaluació integral dels requeriments de càrrega futurs”. En el comunicat no es parla de l’afectació sobre treballadors contractats a través d’Empreses de Treball Temporal.

Així, segons apunta, “Jabil està reduint la seua plantilla a la planta de Tortosa en 19 persones amb efectes immediats (…) i a altres 17 treballadors se’ls ha proporcionat funcions alternatives, fins que es recupere l'activitat de producción”. Els plans es van comunicar als empleats a principis d'esta setmana, segons exposa.

Jabil lamenta en el comunicat l'impacte que la decisió té sobre els seus empleats de la seva fàbrica de Tortosa: “L’anunci no és de cap manera el reflex del seua bona feina feta, la seua dedicació i la seua lleialtat, sinó el resultat directe de les cancel·lacions de projectes i els endarreriments dels clients de Jabil a la fàbrica”.

L’empresa no parla en la nota de la possible afectació sobre treballadors temporals destinats a la cadena de producció contractats a través d’ETT i que ja no haurien estat cridats a treballar davant esta cancel·lació de projectes que reconeix. Segons fonts consultades per aguaita.cat, a la pràctica la reducció de personal seria més elevada perquè afectaria també este sector de treballadors.