Deltebre i l’Ampolla celebren este diumenge la Festa de la Sega

Les jornades transformaran la finca de Bombita de Deltebre i el port pesquer de l'Ampolla, en sequers on es faran demostracions de com se segava antigament l’arròs del Delta de l’Ebre

Les dos jornades estaran ambientades amb música tradicional de rondalla i jota
Les dos jornades estaran ambientades amb música tradicional de rondalla i jota | www.deltebre.cat
Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:51h
El proper diumenge, 17 de setembre, tindrà lloc a Deltebre i a l’Ampolla una nova edició de la Festa de la Sega que mostra com es segava antigament l’arròs al Delta de l’Ebre
 
A Deltebre, la jornada tindrà lloc a la finca de Bombita i començarà a les 9.30 hores amb un esmorzar típic i popular. A partir de les 11 hores del matí, s’iniciarà l’activitat amb l’arribada i presentació dels segadors a la Finca de Bombita i durant el transcurs de tot el matí s’explicarà tot el procés de la sega. El tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, considera l’activitat “és una oportunitat per posar en valor, novament, la cultura i tradició del nostre municipi”.
 
En esta línia hi haurà la construcció d’una garbera i la demostració de les tasques relacionades amb la sega: solejar, ventar, ensacar… Al mateix temps, els visitants podran participar de visites guiades, mercadet artesanal, exposició de motos clàssiques, demostració de tirar el rall i perxar, jocs tradicionals, tirada de birles, les actuacions de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i la Rondalla dels 3 Cantadors.

La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha defensat que “una vegada més, amb les festes de l’arròs, potenciem la marca turística de Deltebre i oferim, a tots els visitants, l’oportunitat de conèixer les nostres arrels”. La ciutadania podrà degustar plats típics del Delta, a partir de les 13 hores, per poder dinar al mateix recinte. Una vegada finalitzat el dinar, la tarda continuarà amb cantada i ballada popular de jotes.
 
Pel que fa l’Ampolla, la festa començarà a les 11h i transformarà el port pesquer del municipi en un sequer. Allà es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l'arròs un cop segat fins al moment de l'ensacat. L'esdeveniment està organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de l'Ampolla.
A les 12:00h també hi haurà una degustació de diversos tipus d'arròs cuinats per restauradors de l'Ampolla. A més, es podran degustar també postres i productes elaborats amb este cereal. La jornada estarà ambientada amb música tradicional de rondalla i jota.
 
Amb esta festa, l’Ampolla dona el tret de sortida a les XVIII Jornades Gastronòmiques de l'arròs que s’allargaran fins l'1 d'octubre, i en les quals participaran 11 restaurants del municipi amb diversos menús al preu comú de 27 euros. 
 
Els restaurant adherits a les jornades són: Restaurant Botavara, Restaurant Can Piñana, Restaurant Casa David, Restaurant Casa Llambrich - Juani, Restaurant Club Nàutic - Casa Montero, Restaurant Del Mar - Flamingo, Restaurant El Pescador, Restaurant la Roca Plana, Restaurant Lo Goleró, Restaurant Perales, i Restaurant Sol.