L’Ajuntament de Tortosa imposa una sanció de 599 euros per la pintada al monument franquista al riu

"Sobta que un alcalde teòricament independentista com Ferran Bel estiga atacant aquells que qüestionem el franquisme", ha declarat a aguaita.cat la persona sancionada

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:12h
El monument franquista de Tortosa amb la pintada on es pot llegir 'Fora'.
El monument franquista de Tortosa amb la pintada on es pot llegir 'Fora'. | Cedida
L’Ajuntament de Tortosa ha imposat una sanció de 599 euros a la persona que va ser identificada el passat 8 de juliol com a autora de la pintada de la paraula "FORA" a la base del monument franquista a la Batalla de l’Ebre plantat al mig del riu. El Consistori ha comunicat l’obertura de l’expedient sancionador en considerar els fets “constitutius d’infracció de l’ordenança del Bon ús de la via pública i dels espais públics”. Es tracta, diu l’expedient, d’una infracció “lleu” i en el cas de pagament voluntari de la multa, implica el dret a una reducció del 30% de l’import de la multa, de manera que quedaría en 420 euros.

En declaracions a aguaita.cat, la persona sancionada ha lamentat que “en la que estar caient, que estan fent declarar als alcaldes, retirant paperetes o prohibint informar sobre el referèndum, sobta que un alcalde teòricament independentista com Ferran Bel estiga atacant aquells que qüestionem el franquisme, que no dixa de ser l’origen i causant de les practiques antidemocràtiques de l’Estat actual”. També ha informat que es planteja presentar un recurs contra l’expedient.

Els fets es remunten al passat 8 de juliol, quan el monument franquista de Tortosa va aparèixer amb una pintada a la pilastra sobre la qual està plantat on es podia llegir “FORA” i que es va poder veure només durant unes hores, fins que va ser tapada.