Presentades les Beques d’Excel·lència de l'Ajuntament d'Amposta

Estan destinades a estudiants universitaris, de cicles superiors, màsters i d’estudis superiors de música

Este any l'ajuntament ha aportat 50.000 euros
Este any l'ajuntament ha aportat 50.000 euros | Cedida
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:50h
Este dimarts l'ajuntament d'Amposta ha presentat les Beques per l'Excel·lència, que este any han sofert diferents canvis. Per una banda, inclouran, a banda dels estudiants universitaris, de cicles de grau superiors i màsters; este any també es podran presentar els estudiants d'estudis superiors de música.

Una altra de les diferències importants és la quantia aportada per l'Ajuntament: l'any 2015 s'hi destinaven un total de 8.000 €, l'any 2016 es va augmentar a 20.000 € i este 2017, la quantia destinada serà de 50.000 €, el que significa un augment del 150% en comparació l’any 2016. També s'ha augmentat la quantitat màxima que es podrà atorgar als estudiants, que en este cas serà d'un màxim de 1.000 €.

A la roda de premsa hi han assistit l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí. Tomàs ha defensat que «volem fomentar la formació de la població ampostina, creiem que si els joves es formen, faran créixer la societat i, com a ajuntament, estem molt interessats en què la gent no pare de formar-se». Ha afegit que «creiem que 50.000 € és una partida suficient per donar resposta a les necessitats dels molts estudiants ampostins, però no descartem incrementar este pressupost si fos necessari».

Per la seua banda, la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí, ha afirmat que «ja es pot consultar la convocatòria on-line a la pàgina amposta.cat. Estes beques van dirigides a persones empadronades a Amposta amb totes les assignatures aprovades i com millors notes tinga l'estudiant, més punts i premi econòmic podrà rebre». Martí també ha comentat que «la quantia màxima serà de 1.000 € per aquells estudiant que tinga la màxima puntuació, i la mínima, dependrà de la quantitat d'alumnes presentats».