Jabil acomiada treballadors 3 mesos després d'inaugurar noves instal·lacions

La multinacional americana -antiga Plàstics Castellà- acomiada una quinzena de persones de la plantilla | Fonts consultades per Aguaita.cat, però, apunten que la reducció de personal seria més elevada a la pràctica | La causa, la fallada d'una línia de producció

Imatge d'arxiu. Delegació d'autoritats visitant les noves naus d'ampliació de la planta de producció de Jabil Packaging Solutions.
Imatge d'arxiu. Delegació d'autoritats visitant les noves naus d'ampliació de la planta de producció de Jabil Packaging Solutions. | ACN
Sofia Cabanes
12 de setembre del 2017
Actualitzat el 13 de setembre a les 14:23h
La seu de la multinacional americana Jabil a les Terres de l’Ebre – l’antiga Plàstics Castellà- no passa pel seu millor moment. Tan sols 3 mesos després d’haver inaugurat un nou centre tecnològic a l’Aldea i d’ampliar la planta de producció, l’empresa s’ha vist obligada a reestructurar-ne la plantilla i ha començat a prescindir d’alguns treballadors.

Segons ha pogut saber aguaita.cat, a hores d’ara ja haurien acomiadat una quinzena de persones de la plantilla de l’empresa, entre producció i administració, algunes de les quals amb una àmplia experiència dintre de la multinacional i no es descarta que se n’acomiaden algunes més.

El sindicat majoritari al comitè d’empresa, UGT, es troba ja prestant assessorament a alguna de les persones acomiadades i ha establit contacte amb la direcció de Jabil. “Fins avui dimarts no ens hi havíem pogut comunicar”, constata el secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marín.

Segons ha comunicat la mateixa empresa al sindicat, hauria fallat una línia de producció important, sobre al qual Jabil hi havia abocat força expectatives i, davant la falta de resposta del mercat, s’han hagut de fer els primers acomiadaments. “Això no arriba a ser un ERO, perquè ha de ser a partir d’un 10% de la plantilla [actualment d’uns 400 treballadors]”, apunta Marín. Tanmateix, el sindicat es mostra amatent: “Estem assessorant el comitè d’empresa i també hem comunicat a la direcció que volem que les coses es facen bé, que s’assegure la legalitat dels acomiadaments i que afecte al menor nombre de gent possible”, subratlla el secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre. Marín ha constatat l’atenció del sindicat sobre este assumpte: “No volem que es cree alarma social al territori”, més en una empresa “que prometia un desenvolupament tecnològic important” a les Terres de l’Ebre.

Fonts consultades per aguaita.cat, però, apunten que la reducció de personal seria més elevada a la pràctica perquè afectaria també treballadors temporals destinats a la cadena de producció, contractats a través d’ETT (empreses de treball temporal) que davant la falta de demanda ja no han estat cridats a treballar i que podrien superar la seixantena. Tot i que esta darrera xifra no consta als sindicats.

Segons ha pogut saber este diari, la reestructuració de la plantilla es deuria al fet que l’empresa comptava amb l’entrada d’una comanda important d’un client japonès del sector del tabac (JTI) que no s’ha acabat donant. En este cas, Jabil estava desenvolupant filtres per fumar cigarretes.

Jabil inaugurava el mes de juny passat amb tots els honors [hi assistia el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, entre d’altres] un nou centre tecnològic a l'Aldea i l'ampliació (amb un 30 % més de superfície) de la planta de producció de l'antiga companyia Plàstics Castellà, especialitzada en embalatge per al sector de l'alimentació. La inversió, propera als 8 milions d'euros, es va presentar anunciant la creació de fins a 80 nous llocs de treball a mitjà termini i destacant la ubicació a les Terres de l'Ebre del que ha de ser un nou centre Blue Sky de recerca i investigació –similar al centre que Jabil té a San José, Califòrnia, als Estats Units.