Compromís reclama més trens de rodalies cap al Maestrat i Tortosa

Les propostes de la coalició van ser refusades pels vots en contra de la majoria del PP al Senat

Imatge del senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete
Imatge del senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete | Cedida
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:08h
El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Partit Popular que “moga fitxa i acabe amb la discriminació, oblit i abandonament que patixen en matèria ferroviària les comarques del nord de Castelló”, tal i com explica el grup polític en una nota de premsa.
 
La coalició va intentar sense èxit -amb els únics vots en contra de la majoria del PP al Senat- crear a Castelló un nucli de rodalies i crear rodalies fins al Maestrat amb extensió a Tortosa. "Amb això milloràvem les possibilitats de l'estació de Castelló i es vertebrava el territori, es generava una alternativa còmoda i segura a la N-340, milloraven notablement les comunicacions de zones turístiques i s'acabava amb el forat negre que suposa el nord de la província en matèria ferroviària", ha subratllat Navarrete.
 
El PP va argumentar en el seu posicionament en contra que proposaria millores que no s'hagen implementat. "El termini per presentar millores a les Obligacions de Servei Públic que han de prestar-se per motius socials acaba en pocs mesos, per això els reclamem que es posen les piles, acaben amb l'absència d'inversions en Rodalies i comencen a corregir la seua nul·la credibilitat en la matèria i els greus problemes de mobilitat i connexió que pateix el nord, ja siga per autovia o per la perillosa carretera nacional 340, perquè tot seguix igual o pitjor", ha afegit Navarrete.
 
Compromís ha assenyalat als conservadors com a responsables de no haver formalitzat el protocol per modernitzar la xarxa ferroviària valenciana. Ha conclòs que “amb els diners de tots els valencians, ens han condemnat a pitjors serveis, perquè el seu únic objectiu sembla ser el de posar pals a les rodes a la qualitat de vida de els valencians i valencianes, sense distinció”.