La Generalitat crearà 233 noves places en residències i centres de dia a les Terres de l'Ebre

Estaran destinades a gent gran i a persones amb alguna discapacitat o malaltia mental

Un moment de la roda de premsa d'este divendres al matí.
Un moment de la roda de premsa d'este divendres al matí. | Cedida
Redacció
08 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:28h
El secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, ha anunciat este divendres al matí que el seu departament crearà 233 noves places en residències i centres de dia a les Terres de l'Ebre. Segons un comunicat de la Generalitat, això comportarà un 14% més de llocs amb finançament públic destinats a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental. Este increment de places suposa una inversió de més de 2,6 milions d'euros. Iglesies ha subratllat que des del 2010 no es concertaven noves places i ha detallat que "s'incrementaran en 207 les dedicades a la gent gran, en 20 les dedicades a les persones amb discapacitat i en 6 les dedicades a les persones amb malaltia mental".

En l'àmbit de la gent gran, s'ha incrementat tant el nombre de places residencials (168 més fins a un total de 1.199, el que representa un increment del 16,2%) com les de centre de dia (39 més fins a 457, un 9,3% més). En l'àmbit de l'atenció a les persones amb discapacitat psíquica, se n'han creat 6 de residencials i es tancarà el 2017 amb 170 places públiques d'este tipus, un 3,7% més, alhora que s'han creat 14 places residencials per a persones amb discapacitat física, una tipologia de servei que no existia a les Terres de l'Ebre. Finalment, les places de llar de residència i llar amb suport per a persones amb malaltia mental arriben a 44 amb les 6 de nova creació (15,8% més).

Un pla de xoc per atendre infants i adolescents tutelats a Terres de l'Ebre
Iglesies també ha presentat les principals novetats pel que fa a l'atenció a infants i adolescents a la demarcació. En este sentit, ha concretat que des d'aquest any les Terres de l'Ebre compten amb un nou CRAE a Amposta que se suma als dos que ja existien a la demarcació. El secretari d'Afers Socials i Famílies també ha explicat que un d'estos equipaments es dividirà en dos unitats convivencials de 8 infants cadascuna. "Aquestes actuacions responen a la implementació d'un pla de xoc per atendre millor els infants i adolescents tutelats", ha explicat Iglesies. "Volem fer unitats convivencials de màxim 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles, amb vocació d'integració comunitària", ha detallat el secretari.

En l'àmbit de l'atenció a la infància, Francesc Iglesies també ha anunciat que de cara a 2018 el Departament preveu impulsar un nou CREI, que acolliria adolescents i joves de 12 a 18 anys tutelats que presenten alteracions de la conducta i que requereixen uns sistemes d'educació intensiva. També l'any vinent la DGAIA preveu passar de 2 a 4 pisos assistits per a majors de 18 anys.