Finalitza l'alerta del Pla INUNCAT un cop ha passat el front de pluges

Les pluges van provocar algunes incidències, tot i que cap d’elles va tenir caràcter greu

L'alerta de l'INUNCAT ha quedat desactivada la matinada passada.
L'alerta de l'INUNCAT ha quedat desactivada la matinada passada. | Sofia Cabanes
Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:46h
Protecció Civil de la Generalitat va desactivar a un quart de dues de la matinada l’ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop va passar el front de pluges intenses que va afectar ahir Catalunya i que va tenir especial incidència a la costa central al migdia i a la costa tarragonina per la nit. Cal tenir en compte, però, que avui poden haver-hi encara pluges intenses en algun moment i cal mantenir la precaució.
 
El front d’ahir va provoca algunes incidències, tot i que cap d’elles va tenir caràcter greu ni va provocar ferits.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va atendre un total de 151 trucades relacionades amb 91 incidències causades per la pluja, la majoria corresponents al Barcelonès i Baix Llobregat durant el matí, i a partir de les 21.00 h al Tarragonès i Baix Camp.
 
Les localitats que van generar més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, L'Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. Es van produir 47 incidents a les comarques de Barcelona i 42 a les de Tarragona. Les incidències no han provocat ferits i la major part han estat per problemes de trànsit i d'acumulació d'aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.
 
La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d’aigua a les vies en els moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar en les estacions de Tarragona i Salou mentre no es va normalitzar la situació.