Les modificacions de la zona blava a Deltebre entren en funcionament este setembre

La municipalització de la zona i la gratuïtat dels 30 primers minuts d’estacionament són algunes de les novetats

També s’ha creat la zona taronja que esdevindrà un espai exclusiu per als residents, amb 75 places
També s’ha creat la zona taronja que esdevindrà un espai exclusiu per als residents, amb 75 places | Cedida
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:55h
L’1 de setembre es posaran en funcionament els canvis de la zona blava del centre de La Cava “amb la finalitat d’impulsar la dinamització comercial i facilitar l’aparcament als veïns i veïnes residents”, defensa el consistori en una nota de premsa.

Entre d’altres canvis, destaquen la seua municipalització i la gratuïtat dels 30 primers minuts d’estacionament en la franja del matí i franja de la tarda. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “la modificació de la zona blava es realitza amb la voluntat de revitalitzar la zona comercial i facilitar la mobilitat del centre comercial de La Cava”. Soler ha subratllat que han estat els propis comerços qui, mitjançant una reunió a l’Ajuntament, van decidir la continuïtat de la zona blava i el seu horari.

També s’ha creat la zona taronja que esdevindrà un espai exclusiu per als residents, de 75 places, amb la qual podran estacionar el seu vehicle, en el cas que ho consideren oportú, expedint una targeta d’estacionament que tindrà un cost de 6€ anuals. El regidor de Seguretat, Mobilitat i Acció Comercial, Francisco Castro, ha defensat que “la creació d’esta zona es basa amb la finalitat de què els veïns i veïnes puguin aparcar, el més prop possible de la seua residència, sense cap dificultat i amb criteris plenament objectius”. El regidor ha destacat que abans hi havien targetes que autoritzaven l’aparcament a persones, de manera arbitrària, que no eren veïnes de la zona.

La zona blava comptarà amb unes 150 places, 7 zones específiques de càrrega i descàrrega i 7 zones per a minusvàlids. Hi haurà un total de 9 màquines que seran noves i està previst que es posi en funcionament durant la segona quinzena del mes de juliol.
L’horari de la zona blava serà de 9.30h a 13.30h i de 16h a 20h de dilluns a divendres. Els dissabtes pel matí no serà operativa.